Competitia, la care anul acesta s-au inscris peste 120 de institutii si peste 700 de proiecte – o crestere semnificativa fata de editia anterioara –, a fost jurizata de o echipa formata din 10 specialisti, avindu-l drept presedinte pe Mircea Martin, critic si teroretician literar, eseist si editor. Lista finalistilor poate fi consultata pe www.galabundetipar.ro.
 
Spectacolul de decernare a premiilor celei de a III-a editii a Galei Industriei de Carte din Romania va fi prezentat de Irina Pacurariu, una dintre cele mai credibile si mai carismatice jurnaliste de televiziune din Romania. Scenografia este realizata de artistul plastic Adeline-Andreea Badescu. Incepind cu aceasta editie, competitia are propriile trofee, realizate de artistii plastici Eugen Ilina si Laurentiu Midvichi. 
 
Televiziunea nationala, unul dintre cei patru mari sustinatori ai evenimentului (alaturi de AFCN, ARCUB si Ministerul Culturii), va inregistra intreg spectacolul, urmind sa dedice o emisiune Galei – simbata, 24 mai, de la ora 10.00, pe TVR 1. 
Accesul la Gala se face pe baza de invitatie.

Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din Romania este un proiect initiat in mai 2012, de agentia Headsome Communication si Asociatia Editorilor din Romania. 
 
Editia 2014:
Gala Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar” este un eveniment organizat de Headsome Communication si Asociatia Editorilor din Romania (AER), cu sprijinul AFCN. 
Sponsor: Dacia. 
Un eveniment sustinut de: TVR, ARCUB, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii, Biblioteca Nationala a Romaniei, Musat & Asociatii, Dobrinescu Dobrev SCA. 
Cu sprijinul: Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Printescu, Floraria Amazon.
Parteneri: CLB, ANBPR, ICR, Info carte.
Parteneri media: RFI, Observator cultural, Bookaholic, Stirile TVR, ziare.com, Romania literara, Dilema Veche, Societate si cultura, BookMag, Agentia de Carte, Semne Bune, Radio Romania Cultural, Literatura de azi, 24-FUN.
 
 
Persoana de contact:
Oana Boca (0722609478)