MH Orchestra, unica orchestră de salon din România concertează în premieră pe scena Sălii Dalles, în SOUNDTRACK OF LOVE concertul de muzică de film ce deschide seria de evenimente Musical Extravaganza, pe 5 Martie. Programul va include hituri din filmele “Naşul”, “Parfum de femeie”, “James Bond”, sau “The Mission” şi este întregit de momente solistice romantice susţinute de tenorul Ştefan von Korch şi de secvenţe pasionale de tango oferite de dansatorii TangoPasion.

 

MH Orchestra este unica din România ce cultivă şi popularizează tradiţia germană a orchestrei de salon, şi vine în întâmpinarea melomanilor cu un repertoriu variat şi atractiv şi cu ochestraţii inovatoare. Aranjamentele orchestrale sunt concepute cu respectarea etalonulului muzicii de salon practicat între 1880 şi 1950 şi transpun în acorduri fin nobleţea, eleganţa şi efervescenţa romantică a periodei. 

 

Radu Petrovici, fondator MH Orchestra spune: “ne face plăcere să oferim publicului bucureştean această transpunere a unor coloane sonore în acorduri simfonice şi, păstrând registrul evenimentului, ne bucurăm să fim parte din primul “episod” Musical Extravganaza.

 

SOUNDTRACK OF LOVE sărbătorește iubirea și romantismul prin muzica ce a devenit etalon pentru aceste sentimente în întreaga lume. Printre piesele ce vor răsuna în această seară magică se numără "Parla più piano" care a cucerit milioane de inimi în filmul "Nașul," melodia senzuală "Por Una Cabeza," şi sentimentala "Che vuole questa musica stasera," din filmul "Parfum de femeie," dar și "That's Amore" din repertoriul lui Dean Martin, un cântec ce evocă dragostea în cea mai pură formă a ei.
 

Bilete pentru SOUNDTRACK OF LOVE – concert de muzică de film – se găsesc pe: IaBilet.roEventim.ro şi, fizic, la Sala Dalles.
 

Concertul SOUNDTRACK OF LOVE face parte din seria Musical Extravaganza, ce oferă experienţe revigorante şi inedite iubitorilor de muzică cultă şi aduce soliştii de operă şi muzica clasică mai aproape de public şi de cei care vor să îi descopere frumuseţea, în ambientul primitor, de un rafinament cald, al Sălii Dalles.  Concertele deja confirmate ca parte a seriei sunt:
 

SOUDTRACK OF LOVE – Muzică de film cu MH Orchestra, tenorul Ştefan von Korch şi dansatorii Tango Passion pe 5 martie la Sala Dalles
 

O SOLE MIO - Concert extraordinar de arii, canzonette şi zarzuele cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi baritonul ADRIAN MĂRCAN pe 29 martie la Sala Dalles
 

AH, MES AMIS! – Concert de arii celebre cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi baritonul LUCIAN PETREAN pe 19 aprilie la Sala Dalles

 

Despre Protagonişti:

**Ştefan von Korch (Tenor)**

Cu o carieră în ascensiune, pe plan intern şi internaţională, Stefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce îi permit inclusiv abordarea rolului Arturo Talbot, din opera “I Puritani” de Vicenzo Bellini, cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină.
 

La  nivel naţional, tenorul Ştefan von Korch a performat recent la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban, rol în care a fost aplaudat şi în capitală, în cadrul Bucharest Opera Festival 2023, dar şi la Opera Română din Timişoara în montarea “Văduvei vesele” semnată de Mario De Carlo.
 

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

 

** MH Orchestra**  (www.mh-orchestra.com)

MH Orchestra este unica din România ce cultivă şi popularizează tradiţia germană a orchestrei de salon, şi vine în întâmpinarea melomanilor cu un repertoriu variat şi atractiv şi cu ochestraţii inovatoare. Aranjamentele orchestrale sunt concepute cu respectarea etalonulului muzicii de salon practicat între 1880 şi 1950 şi transpun în acorduri fin nobleţea, eleganţa şi efervescenţa romantică a periodei. 

 

** TangoPasion**

 

Şcoala şi comunitatea TangoPasion este fondată de Dragoş Samoil, profesor de dans, performer şi coregraf, promotor al dansului şi