Celebrul italian cu fața nevăzută susține joi la Turnul de Apă și Artă  o reprezentație interactivă. Uriași de Pantelimon - proiectul Make a Point în care poveștile bucureștenilor sunt ilustrate de artiști din toată lumea și cocoțate pe acoperișurile halelor industriale din cartier – are săptămâna aceasta un oaspete important. Biancoshock, un celebru artist italian foarte secretos cu propria identitate, e cunoscut în toată lumea datorită instalațiilor sale efemere, dar cu un puternic mesaj social și politic.
 
Invitat de Make a Point în proiectul Uriași de Pantelimon, Biancoshock vine pentru prima dată în România și le propune bucureștenilor un eveniment supriză, care precede Street Art Days din Pantelimon (13-15 octombrie).
 
Când - Joi, 24 august, începând cu ora 18.00. De la 19:30 Biankoshok va prezenta pentru participanții la performance o parte dintre lucrările lui cele mai interesante, iar apoi veți afla mai multe despre proiect de la echipa Uriași de Pantelimon, în spațiul Make a Point de la baza Turnului de Artă. 
 
Unde - La Turnul de Apă și Artă din Pantelimon, șoseaua Morarilor nr.1 sector 2 (vezi harta)
 
Cine – Bucureșteni sau turiști, locuitori ai cartierului sau vecini, toți cei care vor să marcheze vizual și participativ despărțirea de comunism sunt invitații lui Biancoshock. Instalația lui se bazează pe acțiunile spectatorilor.

Va fi un eveniment prin care Biancoshock vrea să le ofere oamenilor care muncesc și trăiesc în Pantelimon ocazia să se despartă de epoca în care altcineva le controla gândurile și viața, într-un mod amuzant și, de ce nu, eliberator.
 
Intrarea este liberă, dar urcarea pe turn  se poate face în grupuri de maximum 20 de persoane odată. Evenimentul se va încheia la ora 21.00 cu o discuție liberă cu Biancoshock și echipa Uriași de Pantelimon, în spațiul Make a Point de la baza turnului.
 
Oportunități de imagine și interviu pentru ziariști, începând de la ora 21.00.

***
Despre Make a Point
Make a Point are experiență de 10 ani atât în proiecte de regenerare și reconversie de spațiu industrial, intervenție culturală, cât și în realizarea de proiecte artistice acolo unde accesul la cultură este limitat sau îngrădit (mai ales prin lipsa infrastructurii publice). Organizația Make a Point a început prin a reabilita un spațiu industrial și a-l reconverti în centru cultural. A transformat secția de repasat a fabricii de textile Postăvăria Română în spațiu expozițional modern, sală de proiecție, bibliotecă și videotecă, și a transformat vechiul turn de apă al fabricii într-o instalație artistică unică în oraș, păstrându-i totodată funcțiunile utilitare.
 
***
Uriași de Pantelimon este un proiect Make a Point
 
Proiect cultural realizat cu sprijinul ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, Primăria Municipiului București și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
 
Parteneri:  Aqua Carpatica, Red Bull, Mega Mall Bucuresti, Institutul Italian de Cultură 
Parteneri media: Radio Guerrilla, Scena9, Vice, Igloo și noizz.ro