No News Newsletter este un dialog vizual intre Cosmin Haias si Sorin Oncu. Fiecare vede in celalalt un aliat in constructia unui discurs critic la adresa unor devieri ale sistemului politic precum si prejudecati foarte prezente in interiorul societatii romanesti.
 
Expozitia se construieste ca un rebus simbolic format din reciprocitatea semnificatiilor puse in opera de cei doi artisti. Traseul vizual se bazeaza pe empatie, puneri-in-opera similare, anxietati comune si nu in ultimul rand un discurs vizual subordonat unei ratiuni critice la adresa limitelor ideologiei nationaliste.  

In turnul de apa si in galeria Make a Point vor fi expuse instalatii interactive, found-objects care actioneaza la nivelul reprezentarilor noastre morale chestionand stereotipuri, bariere logice si ideologice si mituri mediatice. No News Newsletter este un proiect expozitional  construit din analogii apelative formate intre materia prima a lucrarilor expuse, obiecte gasite incidental si contextul in care aceste obiecte sunt sardonic alaturate in abordarea unei informatii mediatizate.
 
Cosmin Haias (n. 1968, Oradea, Romania) traieste si lucreaza in Timisoara. In 1993 a absolvit Institutului Politehnic Traian Vuia, sectia Automatizari si Calculatoare, iar in 2006 a Facultatea de Arta din Timisoara. Expozitii personale:  "Ne-stare de fapt", Galeria Calina, Timisoara  (2010).
 
Sorin Oncu (n. 1980, Pacevo, Serbia) traieste si lucreaza in Timisoara. Absolvent al Facultatii de Arte, Timisoara si membru fondator al asociatiei LGBTeam. Expozitii personale:  "Still Life 3 Decommissioning" 59 Rivoli, Paris (2013),  "Izomorfism" Atelier 030202, Bucuresti , "ECO", Galeria Calina, Timisoara (2009).  
http://www.sorinoncu.com/

24 Mai - 7 Iunie 
Vizita pe baza de programare la point@makeapoint.ro
 
###
Mai multe informatii & programul Noaptea Galeriilor 2014 gasiti pe link-ul de mai jos:
 
###
 
Make a Point
Make a Point este o Asociatie culturala infiintata in anul 2009 de catre trei oameni de arta: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Madalina Rosca si artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociatia organizeaza expozitii, spectacole, proiectii de film, seminarii, workshop-uri si este un spatiu dedicat expunerii de lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani intr-un loc aparent inaccesibil artei: o fosta hala a Postavariei Romane. In 2012, Make a Point a castigat Premiul al II-lea pentru Cultura la Gala Societatii Civile.
 
Pentru programari sau alte informatii ne gasiti la point@makeapoint.ro
Daca nu ati mai fost la Make a Point, urmariti link-ul: