NORDIC FILM FESTIVAL, #NordicFF invită iubitorii cinematografiei nordice la prima sa ediție din Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023,  între 28 septembrie - 1 octombrie 2023, la Cinema Victoria din Strada Ion Câmpineanu Nr. 2. 

 

Festivalul aduce în atenția publicului 12 pelicule de lungmetraj, care celebrează, ca și în edițiile anterioare, diversitatea formelor și viziunilor artistice abordate de cineaștii din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.  

 

„Vă propunem un program bogat și divers de filme premiate la festivaluri internaționale de profil. Fie că optați pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family, sau Backyard Village), romance (Girl picture), pentru un film pentru copii (Supermarsu 2), unul horror (Lamb), unul istoric (Amundsen), o biografie (Sonja: The White Swan) sau un documentar (Maija Isola), veți descoperi un spațiu cinematografic atipic”, a declarat Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului.

 

Filmele sunt subtitrate în limba română și engleză.

#NordicFF aduce și o noutate: persoanele cu deficiențe de auz vor avea posibilitatea să urmărească un film nordic accesibilizat pentru ele, „Louis and Luca - Mission on the Moon”, proiectat în data de 1 octombrie, ora 14:00.

 

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucuresti, Ambasadei Republicii Finlanda la Bucuresti, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

 

Prima ediție a #NordicFF a avut loc în 2018 la București, fiind urmată de alte două ediții la București (2020, 2022) și două ediții retrospective la Sibiu și Chișinău (2019).

 

***

 

Pentru program și informații vă invităm să urmăriți paginile de Facebook, Instagram și TikTok ale Nordic Film Festival. Pentru întrebări sau sugestii ne puteți contacta la adresa de e-mail nordicfilmfestivalbucharest@gmail.com.

Biletele pot fi achiziționate online și de la casieria cinematografului Victoria din Timișoara.

Parteneri media:

Blog de Cinema, CinEmil, CineFan, Cinefilia, CineGhid, CineJurnal, CityFemme, .filmecarti, MovieNews, Munteanu Recomanda, Nine O’Clock, Revista Famost, PRWave, RomaniaJournal, Zile și Nopți.