În lunile octombrie și noiembrie Asociatia Developing Art prezintă un nou performanceNu o lua personal – concept și interpretare Irina Marinescu, scenografie Alexandra Panaite, visuals EZA – Alina Ușurelu, muzica Alexandros Raptis, sound design & interaction design Ștefan Damian.
 
Nu o lua personal vorbește despre somatizare. Propunerile celor cinci artiști iau forma unei instalații imersive în care mișcarea, sunetul și imaginea devin pretexte și contexte pentru reflecția asupra felului în care reacționăm corporal la inhibiția emoțiilor. Performance-ul devine astfel o invitație într-un spațiu în care ni se amintește faptul că fiecare acțiune are o consecință imediată, dar “nu o lua personal”.
 
Conceput de Irina Marinescu alături de o echipă interdisciplinară, prezentat într-o primă variantă work in progress în cadrul unei rezidențe artistice oferită de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu" Bacău, în luna mai și în avanpremieră în festivalul Vizual Amural la Brașov, în luna august, Nu o lua personal va avea premiera bucureșteană pe 25 și 26 octombrie la Centrul Național al Dansului București (Bld Mărășești 80-82) de la orele 19.30 și 20.30. Va fi prezentat apoi din nou la Muzeul de Artă Contemporană (Str. Izvor 2-4, aripa E4, etajul 4), pe 6 și 7 noiembrie, de la orele 19.00 și 20.00. În fiecare zi vor avea loc două reprezentații (de la orele menționate mai sus), cu un număr maxim de 25 de persoane/reprezentație. 
 
Trei întâlniri teoretice, relaxate și prietenenoase, vor însoți performance-ul în lunile octombrie și noiembrie - Întâlnirele Nu o lua personal – La Firul Ierbii (19 octombrie, ora 17.00), CINETIc (1 noiembrie, ora 18.00) și CESI (4 noiembrie, ora 16.00), ocazie pentru artiștii colaboratori în proiect și invitații lor să prezinte parcursul cercetării și procesul artistic. 

“Zilnic trecem printr-o serie de emoții, mai mult sau mai puțin nuanțate - bucurie, frică, tristețe, mânie, surpriză, dezgust - stări ale corpului, așa cum le percepem mental. Dar ce facem cu ele, într-o lume în care suntem îndemnați să despărțim rațiunea de afect? Cât de mult ne negăm emoțiile în încercarea de a păstra echilibrul în situații stresante, într-un mediu tehnologizat, în continuă și rapidă schimbare? Ce ecou au în corpul nostru experiențele de zi cu zi, ce alegem să păstrăm din ceea ce trăim, ce ignorăm și ce exprimăm?” Irina Marinescu
 
Nu o lua personal
Un performance despre eventualitatea emoțiilor
Concept și interpretare: Irina Marinescu
Scenografie: Alexandra Panaite
Visuals: EZA - Alina Ușurelu
Muzica: Alexandros Raptis
Sound design & interaction design: Ștefan Damian
 
Un proiect produs de Asociația Developing Art. 
 
Un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Festivalul Vizual Amural, Centrul Național al Dansului București (CNDB), CESI (Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii), UNATC I.L.Caragiale prin CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative), La Firul Ierbii - Centru pentru Dezbateri și Inițiative Civice, Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC)
Parteneri media: Modernism.ro, Feeder.ro, Gala Societății Civile