În Anul Centenar Radio România Cultural pornește într-o caravană de educație tetrală și muzicală în  provinciile istorice ale României: Moldova, Muntenia, Dobrogea, Oltenia și Transilvania. Proiectul pilot va avea loc în perioada 27 – 30 mai 2018 la Şcoala Gimnazială din Mirceşti, județul Iaşi și la Școala Generală din Humulești, județul Neamț. 

Programul Orele de educaţie în Caravana Unirii, care va include cunoscutele proiecte inițiate cu câţiva ani în urmă de Radio România Cultural, Ora de educaţie teatralã şi Ora de educaţie muzicalã, se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal și presupune organizarea unei deplasări lunare în unul sau două judeţe, începând din luna mai 2018, urmând a fi continuat din luna septembrie. 
 

„Am ales să mergem în localităţi unde copiii nu au acces la prea multe forme seducătoare de cultură. De asemenea, locurile pe care le-am ales pentru această caravană au rădăcini adânci în cultura României, aşa cum este cazul Mirceştiului lui Vasile Alcsandri sau Humuleştiul lui Creangă. Suntem încântaţi de deschiderea pe care dascălii de acolo ne-au arătat-o până acum şi sunt convins că echipa noastră entuziastă va oferi copiilor câteva ore de joacă prin artă pe care sper că nu le vor uita niciodată”,
spune managerul Radio România Cultural, Radu Croitoru.

Elevii și profesorii vor asista la ore de teatru şi muzicã la care vor fi stimulaţi sã participe în mod direct şi real cu ajutorul echipei de realizatori, al instrumentiştilor, al înregistrãrilor de muzică şi teatru radiofonic produse de Radio România. 

Vor fi câteva ateliere care se vor desfăsura în paralel la aceeaşi şcoală (două-trei de teatru şi comunicare, unul de educaţie muzicală). Atelierele vor dura între 2-3 ore. 

Școala unde se implementează programul va primi cu titlu gratuit, din partea Radio România, seturi de CD-uri care includ selecţii din ciclurile de emisiuni: „Noapte bună, copii”, „Poveste de seară”, „Teatru radiofonic pentru copii” şi din înregistrările muzicale ale Orchestrelor şi Corurilor Radio. 

Postul Radio România Cultural este singurul post de radio cu acoperire naţională în FM, care produce programe exclusiv culturale, difuzând producţie originală culturală şi informaţie din toate zonele culturii, la nivel naţional şi internaţional. Detalii pe www.radioromaniacultural.ro 

Sponsori: Hotel Roman, Pensiunea Eulor.