23 aprilie - 14 mai // VERNISAJ: Sambata: h17.00

Program Weekend-ul Galeriilor:
Sambata 23 aprilie - Duminica 24 aprilie: 12:00 – 21:00
 
Treizeci si patru de galerii din Bucuresti va asteapta sa le vizitati in a treia editie a Weekend-ului Galeriilor care va avea loc in zilele de sambata, 23 si duminica, 24 aprilie 2016 intre orele 12 -21. 
 
Prin organizarea de expozitii, spectacole, proiectii de film si workshopuri, Make a Point ramane un spatiu dedicat expunerii de lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani. In cadrul acestei editii a Weekendului Galeriilor va asteptam cu o expozitie de grup a sase tineri artisti, studenti in cadrul departamentului Foto-Video al Universitatii Nationale de Arta.
 
Perimetru sigur 
Artisti: Vlad Albu, Alle Dicu, Dan Iordache, Vlad-Radu Popescu, Ana-Maria Predut, Mihai Sovaiala
Expozitie coordonata de Cristina David si Alina Serban
 
Ce se intampla daca, in loc sa evitam privirea trecutului, incercam sa-i raspundem delimitand, cat se poate de firesc, un perimetru sigur unde renegociem amintiri, istorii personale uitate si teme culturale prezente in istoria recenta? Perimetrul astfel imaginat devine un teritoriu al speculatiilor personale, o conventie asumata de cei sase artisti pentru a cupla, in interiorul acestui grid protector, trecutul si prezentul. 
 
Deopotriva ambiguu si normativ, Perimetru sigur echivaleaza cu un program de schimb unde sunt dezvaluite privitorilor fragmente de existenta, de realitate recuperata, analizata uneori critic. 
 
Aceasta expozitie a fost organizata in cadrul cursului „Clovnii Catastrofei: Un deceniu de radicalism, umor si politici identitare in Rusia, Romania, fosta Iugoslavie si Tarile Baltice”,  conceput de Cristina David si Alina Serban cu sprijinul PATTERNS Lectures, initiat de Fundatia ERSTE si implementat de WUS Austria si al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, departamentul Foto-Video. Expozitia este dezvoltata ca raspuns al artistilor la diferitele pozitii critice si teme recurente prezente in arta dupa caderea Cortinei de fier, precum identitatea, trauma si rescrierea istoriei recente.

Expozitia este deschisa in perioada 23 aprilie – 14 mai
Program: Sambata - Duminica: h12.00 - 21.00
Intrarea este libera.
 
Mai multe detalii despre WEG#3 si programele sale gasiti pe site-ul  evenimentului: weekendulgaleriilor.ro
 

###
Make a Point este o Asociatie culturala infiintata in anul 2009 de catre trei oameni de arta: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Madalina Rosca si artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.

Asociatia organizeaza expozitii, spectacole, proiectii de film, seminarii, workshop-uri si este un spatiu dedicat expunerii de lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani intr-un loc aparent inaccesibil artei: o fosta hala a Postavariei Romane. In 2012 si in 2014, Make a Point a castigat Premiul al II-lea si respectiv al III-lea pentru Arta si Cultura la Gala Societatii Civile.
 
Pentru alte informatii ii gasiti la: point@makeapoint.ro