Gala de decernare a premiilor: 15 mai, ora 18.00, in Aula Bibliotecii Nationale a Romaniei. Detalii despre proiect: www.galabundetipar.ro
 
La finalul inscrierilor la cea de a III-a editie a Galei Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar”, organizatorii se bucura sa constate o reactie entuziasta din partea tuturor institutiilor ce compun industria autohtona de carte (edituri, librarii, tipografii si biblioteci) – o crestere cu aproximativ 25% a numarului de participanti in competitie, anul acesta fata de editia din 2013. Recordul in ceea ce priveste cresterea vine din zona aplicatiilor la categoria „Cea mai buna biblioteca a anului”, unde organizatorii au putut constata o crestere de 3 ori a numarului de inscrieri in competitie. De asemenea, o crestere semnificativa s-a putut observa si in ceea ce priveste numarul candidatilor care concureaza pentru prima data la Gala „Bun de Tipar”.
 
„Gala «Bun de Tipar» si-a propus sa aduca, deopotriva, bucurie si normalitate in domeniul publishingului autohton de carte. Speram ca aceasta a III-a editie sa confirme atit breslei, cit si publicului larg utilitatea acestui eveniment. Ne bucura increderea acordata, si de aceasta data, de editurile, distribuitorii de carte, tipografiile si bibliotecile cunoscute si salutam cu entuziasm inscrierea, pentru prima data in competitie, a 25 de institutii. Nu in ultimul rind, multumim membrilor juriului din acest an, care si-au asumat cu profesionalism dificila sarcina de a selecta volumele inscrise in competitie.” (Organizatorii)
 
Ieri, 9 aprilie, a avut loc prima etapa de jurizare a celor peste 120 de institutii si peste de 700 de proiecte care concureaza pentru cele 10 premii de excelenta. Urmatoarea etapa de jurizare va avea loc pe 29 aprilie, cind juriul va decide lista finalistilor. Stabilirea cistigatorilor va avea loc la inceputul lunii mai, iar ceremonia de decernare a celor 10 premii de excelenta va avea loc pe 15 mai, incepind cu ora 18.00, in cadrul unui eveniment premium, organizat in Aula Bibliotecii Nationale a Romaniei, inregistrat de televiziunea publica si transmis (o selectie) pe TVR 1, in weekendul de dupa desemnarea laureatilor celei de a III-a editii a Galei Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar”.

Juriul editiei din acest an este format din Mircea Martin (presedinte) – critic si teoretician literar, eseist, editor de carte; Carmen Musat – critic literar si eseist, redactor-sef al revistei Observator Cultural, conferentiar universitar la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti; Simona Kessler – agent literar (Simona Kessler International Copyright Agency); Silvia Colfescu – membra in board-ul Asociatiei Editorilor din Romania, directoarea Editurii Vremea, scriitoare; Oana Suciu – lector dr. Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti; Laura Grünberg – scriitoare, sociologa, autoare de carti pentru copii; Luminita Corneanu – critic literar, consilier superior in cadrul Ministerului Culturii; Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judetene Brasov; Ciprian Isac – grafic designer, co-fondator al Atelierului de Grafica si Vlad Puescu – product manager al Elefant.ro, specialist in carti digitale.
 
„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din Romania” isi propune sa marcheze reusitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atentia publicului asupra celor mai bune produse editoriale romanesti, in contextul in care se vorbeste tot mai mult de o criza a lecturii, a cartii sau a literaturii de calitate. 

Profesionisti ai cartii – editori, autori, traducatori, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia sa se bucure de recunoasterea colegilor de breasla si a publicului in aceasta gala dedicata excelentei editoriale.

Gala „Bun de Tipar” este organizata de Asociatia Headsome Communication si Asociatia Editorilor din Romania (AER), in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Roman si al ARCUB. Sponsor al evenimentului: Dacia. 
 
Persoana de contact:
Oana Boca 
0722609478, oana@headsome.ro