Proiectul propune o abordare noua a patrimoniului cultural construit la nivel national - din perspectiva oamenilor/ grupurilor/ comunitatilor care il utilizeaza si de care depind conservarea si valorizarea acestuia. 
 
www.culturadata.ro/patrimoniucultural devine prima platforma online dedicata cartografierii patrimoniului cultural construit.
 
Platforma prezinta rezultatele studiului sociologic derulat de Institut sub forma unor harti interactive si grafice informative care ilustreaza distributia nationala, regionala si judeteana a perceptiilor populatiei analizate.
 
In plus, instrumentul digital ofera detalii suplimentare cu privire la mediul de rezidenta, marimea localitatilor, nivelul de educatie si caracteristici socio-demografice ale populatiei analizate. 
 
Pentru a accesa platforma online este necesara autentificarea. 
 
Cheia de acces va fi disponibila la expozitie, in revista Dilema Veche - din 20 noiembrie si prin distributie directa.
 
Lansare 20 noiembrie, ora 18.00
20 - 25 noiembrie: luni – vineri 18:00-20:00 / sambata: 11:00-13:00, intrarea este libera
 
Sos. Morarilor nr. 1, sector 2, Bucuresti
 
###
Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala, aflat in subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut national care are ca obiectiv cercetarea specializata si formarea profesionistilor din domeniu. Misiunea noastra este de a oferi date relevante pentru desfasurarea activitatii institutiilor publice de cultura, indiferent de nivelul de subordonare, precum si altor tipuri de organizatii. Cel mai important studiu realizat de institut este Barometrul de Consum Cultural la nivel national.
 
Make a Point este o Asociatie culturala infiintata in anul 2009 de catre trei oameni de arta: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Madalina Rosca si artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociatia organizeaza expozitii, spectacole, proiectii de film, seminarii, workshop-uri si este un spatiu dedicat expunerii de lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani intr-un loc aparent inaccesibil artei: o fosta hala a Postavariei Romane. In 2012 si in 2014, Make a Point a castigat Premiul al II-lea si respectiv al III-lea pentru Arta si Cultura la Gala Societatii Civile.
 
Pentru programari sau alte informatii ne gasiti la point@makeapoint.ro
 
Daca nu ati mai fost la Make a Point, urmariti link-ul: