Fundația Regală Margareta a României lansează platforma tt360.ro, ca o componentă a programului Tinere Talente, cu scopul de furniza informații utile și relevante pentru cei aflați la începutului unei cariere artistice, elevi și studenți care studiază la licee sau universități de artă și de muzică, la nivel național.
 
Tinerii muzicieni și artiști vizuali înscriși în programul național Tinere Talente, beneficiază în cadrul acestuia de mentorate și masterclass-uri susținute de artiști și oameni de cultură cu o vastă experiență internațională. Prin intermediul platformei tt360.ro, se oferă această expertiză elevilor și studenților din toată țara, care au acum acces gratuit la materiale inspiraționale, sfaturi, experiențe împărtășite de mentori din programul Tinere Talente. Primele materiale video au fost realizate cu pianista Verona Maier și dirijorul Tiberiu Soare, iar acestea vor fi completate cu experiențe împărășite de alte personalități din domeniul muzicii clasicii sau al artelor vizuale.
 
Astfel, în cadrul unor interviuri sincere și nonformale, mentorii abordează subiecte de interes pentru tinerii artiști, menite să îi introducă pe aceștia în frumusețea și provocările lumii artistice și, totodată, să îi ajute în dezvoltarea lor ca viitori oameni de artă. Materialele video inspiraționale au la bază o bogată experiență acumulată pe scene și în proiecte naționale și internaționale, pe care mentorii sunt dornici să o transmită celor care, aflați la începutul unei cariere artistice, au nevoie de îndrumare.
 
Profesor universitar doctor și prorector la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, mentor al programului Tinere Talente și membru al juriului care realizează anual selecția bursierilor din program, Verona Maier are o bogată activitate artistică, însumând numeroase concerte și recitaluri susținute în România și în toată Europa, participări la festivaluri internaționale, jurii și susținerea de masterclass-uri. Prin intermediul platformei tt360.ro, împărtășește opiniile sale despre muzica de cameră, despre importanța participării la concursurile școlare, concursurile de muzică și olimpiade, despre condiția muzicianului. 
 
Doctor în muzică și conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, Tiberiu Soare colaborează frecvent cu principalele Orchestre Simfonice şi Teatre de Operă din România și cu numeroase ansambluri de prestigiu internaționale, fiind unul dintre cei mai importanți dirijori români contemporani. Mentor de peste 8 ani în programul Tinere Talente, Tiberiu Soare a contribuit la extinderea și diversificarea activităților acestuia, prin susținerea de masterclass-uri și concerte pro- bono pentru tinerii muzicieni și prin înființarea, în 2014, a Orchestrei Fundației Regale Margareta a României. Despre meseria de dirijor, despre rolul acestuia și despre particularitățile orchestrelor și școlilor de dirijorat, Tiberiu Soare vorbește cu pasiune pe platforma tt360.ro. 
 

***
Despre programul Tinere Talente
Programul național Tinere Talente a debutat în anul 2008 cu scopul de a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Ceea ce diferențiază programul Tinere Talente de alte proiecte care oferă burse, este abordarea holistică, centrată pe dezvoltarea și afirmarea acestor artiști în devenire, nu numai pe sprijin financiar. Pe lângă burse, tinerii primesc îndrumarea unor mentori valoroși, pregătire prin masterclassuri și oportunități de promovare. Pe parcusul celor 13 ani de activitate prin acest program au fost acordate 350 de burse de studiu, au fost organizate 450 de recitaluri, concerte și expoziții, asigurate 140 de masterclass-uri naționale și internaționale și cucerite 175 de premii la concursuri naționale și internaționale. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.tinteretalente.org.

Despre Fundația Regală Margareta a României
Fundaţia Regală Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 30 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic. 

Photo by Beth Rufener on Unsplash