Suntem la Obor, e oficial! Nu renunțăm la Calea Călărași / cartierul Evreiesc la care vom reveni anul viitor. Am început cea de-a doua etapă a proiectului, al doilea cartier pe lista noastră: cartierul Obor. Am început cu cercetarea artistică și este foarte posibil să dați de echipa Antistatic.asociatia în diferite zone ale cartierului până la sfârșitul lunii octombie.
 
La o lună de la începerea acestei etape suntem încântați că am primit cele mai frumoase reacții din partea iubitorilor de Obor, care ne-au fost ghizi și vor să ne ajute să înțelegem cât mai bine spiritul locului. Printre ei sunt și artiști care locuiesc sau au copilărit în zonă și lansăm un apel și către alți artiști care locuiesc în zona Obor și care vor să contribuie la conturarea portretului cartierului lor.
 
De asemenea, am fost primiți cu deschidere și curiozitate de către actorii comerciali din zonă care ne vor sprijini proiectul în continuare și cărora le mulțumim. Ne oferă o ocazie să ne satisfacem curiozitățile artistice și satisfacția că proiectul nostru atinge aspecte relevante din comunitățile locale.
Pe 6 și 7 septembrie invităm locuitorii și vizitatorii zonei la o serie de ateliere creative despre Obor. Atelierele vor avea loc între 10:00 și 14:00, în Piața Obor lângă faimoasa terasă cu mici din inima pieței, între hala veche și piața nouă.
 
Împreună cu locuitorii zonei, cu oameni care își fac piața aici sau vin la o bere aici, cu artiști care locuiesc aici, vom face dezordine și în același timp ordine în amintirile și elementele identitare ale Oborului. Vom lucra împreuna la un colaj - mozaic și vom picta împreună pe un zid mobil. Parte din lucrările realizate la ateliere vor fi prezentate la expoziția Portret de Obor pe care o vom anunța ulterior.
Locuitorii cartierului sunt invitați pe pagina de Facebook a proiectului, să ne împărtășească povești despre Obor, auzite ori trăite, personale ori istorice, și să sprijine echipa de artiști pentru a cunoaște cât mai bine locul.

***
Portrete de cartier.
Proiect al Asociației Antistatic, în parteneriat cu ATU, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
 
Partener special si sponsor pentru zona Obor: Veranda Mall Parteneri: Piata Obor, Administratia pietelor sector 2, Posca
Parteneri media: TANĂNANA, Radio România Cultural, Modernism, Decât O Revistă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.