Joi, 27 septembrie, începând cu orele 19.30, spațiul The Ark, din strada Uranus nr. 150, găzduiește vernisajul expoziției „Povești vizuale ale nevăzutului”, o selecție de lucrări inedite semnate de Ștefan Iacob, în care arta fotografică și colajul digital se întâlnesc și reconciliază, într-o curgere armonioasă, locuri comune, culturi diferite și universuri sacre.
 
Expoziția însumează lucrări din colecțiile Portaluri (2017 – 2018) și Temple (2015 – 2016), compoziții vizuale ilustrând mânăstirile Moldovei și monumente arhitecturale din București, în contexte fantastice care le proiectează în universalitate. 

„Am ales să extind misiunea artei fotografice, îndepărtându-mă de descriptiv. Instrumentele extraordinare de construcție a imaginii, care ne sunt la îndemână azi, ne permit gesturi mai îndrăznețe, cum ar fi crearea de universuri-prototip, în care culturi și lumi diferite pot coexista fără să se excludă reciproc. Elemente din cotidianul banal, ignorate sau purtând povara unei moșteniri emoționale negative, pot uimi și încânta. De altfel, îi invit pe cei care se opresc în fața lucrărilor mele să încerce să se bucure de ceea ce văd, amânând conceptualizarea pe termen nedefinit, dacă se poate.” – Ștefan Iacob
 
Ștefan Iacob, în câteva cuvinte
Zece ani în publicitate și cinematografie, o reinventare spectaculoasă în Business Intelligence și o sete nepotolită de a lucra cu imaginile pe care le vânează în diverse colțuri ale lumii și le transformă în universuri noi. 
 
Colecții
2017 – 2018: Portaluri
2015 – 2016: Temple
2011: Daimoni
2011: Ecotopia
 
Ștefan Iacob este guest artist la H’art Gallery, iar „Povești vizuale ale nevăzutului” este a doua expoziție a sa.
Prima, „Ștefan Iacob – Ecotopia. Demonii”, a avut loc în iunie 2015, cu sprijinul H’art și 1001 Arte.
 
Expoziția „Povești vizuale ale nevăzutului” este realizată cu sprijinul The Ark și Headvertising.

Parteneri media: Revista Arhitectura, Igloo Media, LiterNet, Muze și arme, Bookhub, Radio Clasic, Tanănana
Mulțumiri, Teatrului de Artă București.
 
Vernisajul are loc joi, 27 septembrie, de la orele 19.30, iar expoziția rămâne deschisă spre vizitare în perioada 30 septembrie – 20 octombrie 2018.