Prețul aurului – text și regie Eugen Jebeleanu – este spectacolul care dă start-ul stagiunii 2022-2023 la Centrul de Teatru Educațional Replika.

Prețul aurului este un spectacol-mărturie emoționantă despre devenirea unui copil care a crescut visând să ajungă campion la dans sportiv. Un copil pentru care corpurile dansatorilor pe care îi privea au reprezentat deopotrivă rigoare, disciplină, libertate și curaj. Un copil care și-a găsit forța eliberatoare în expresivitatea dansului.

Prețul aurului este o confesiune vulnerabilizantă în care amintirile din sala de dans, din antrenamente și cantonamente devin o hartă subiectivă a desprinderii de momente formatoare. Biografia capătă relevanță socio-politică și deschide un cadru de reflecție pentru problematici acute: competiția exacerbată, frica de eșec, presiunea succesului, nevoia de a primi constant validare, bullying-ul, înfrângerile părinților care au nevoie de reușitele copiilor mai mult decât orice, violența nerostită din dansul sportiv, diferențele de clasă.

În Prețul aurului, Eugen Jebeleanu se-ntoarce în sala de dans, pe banca de unde a început totul. Rememorarea este un act transformator, care conferă fragilității puterea de a merge mai departe.

Text și regie: Eugen Jebeleanu
Cu: Eugen Jebeleanu, Laura și Ștefan Grigore
Scenografie: Velica Panduru
Colaborator artistic: Yann Verburgh
Consultant dramaturgie: Mihaela Michailov
Coregrafie: Laura și Ștefan Grigore
Asistent regie: Ugo Léonard
Video design: Elena Găgeanu
Asistentă scenografie: Sabina Reus
Light design: Eugen Jebeleanu, Radu Apostol
Echipa tehnică: Alex Gorghe, Luiza Mihăilescu
Echipa de producție: Gabi Albu, Viorel Cojanu
Mulțumiri: Emilia, Andreea și Emanuel Jebeleanu
COPRODUCȚIE: Centrul de Teatru Educațional Replika și Compagnie des Ogres
Producător delegat: Théâtre Ouvert

Centrul de Teatru Educaţional Replika este un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării creaţiilor artistice performative, cu miză socială și pedagogică.
Centrul REPLIKA reprezintă o platformă de creație pedagogică și artă participativă, prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.

În 2016, Centrul de Teatru Educaţional Replika a obținut premiul AFCN pentru incluziune socială și dialog intercultural și a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural, secțiunea „Proiecte culturale şi festivaluri”.
În 2018, în cadrul Galei Premiilor UNITER, Centrul Replika a primit „Premiul Consiliului Britanic” (The British Council Award).

Parteneri media: LiterNet, Sub25, Radio România Cultural, Agenda Culturală PENTRU COPII, hailateatru.com, Scena9, scena.ro.