Pe 2 septembrie va avea loc premiera spectacolului “Feelings are just visitors”, urmat de alte două reprezentații pe 3 și 4 septembrie, ora 19:30, la Centrul National al Dansului București.

Spectacolul de teatru-dans este scris și regizat de Denisse Conn Tubacu, coregrafiat și performat de Mariana Gavriciuc și are ca teme atacurile de panică și anxietatea.

Biletele pot fi achiziționate online pe kompostor.ro. Prețul unui bilet întreg este de 25 iar prețul celui redus este de 20 de lei (elevi, studenți, pensionari).
Ala simte un atac de panică venind. De-a lungul unei zile, ea încearcă tot repertoriul de soluții și mecanisme ca să-l amâne, ca să-l evite. Ca de-obicei, unele funcționează, unele nu.

Feelings are just visitors își propune să exploreze artistic, social și performativ perioada recent traversată din perspectiva sănătății mintale și a anxietăților contemporane, având ca punct de pornire experiențele proprii. Publicul este invitat într-un proces de autoreflecție, conștientizare și descoperire de instrumente care să ajute la diminuarea efectelor tulburărilor din spectrul anxietății.
Un personaj chinuit de anxietate e blocat în propria minte și propria casă. Suferind de atacuri de panică, Ala caută metode de a-și păcăli anxietatea și de a o deturna. Ea trece prin mecanismele descoperite și construite în timp ca printr-un manual de supraviețuire. Căutând pârghii pentru a-și putea evita angoasele se regăsește captivă în propriul mic univers; în casa ei, singura părticică a lumii în aparență controlabilă. Corpul ei reacționează visceral, pierzând contactul cu mediul, dar reușește să se elibereze și reechilibreze pentru scurte momente, amănând astfel încă puțin criza.” (Denisse Conn Tubacu)

producție: Andreea Lacatuș
asistent regie: Alex Mircioi
scenografie și costume: Andreea Diana Nistor
muzica originala: Adrian Piciorea
fotografii: Dragoș Hanciu
afis: Agata Tabacu
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Spectacolul este o producție subReprezentat, găzduit de Centrul Național al Dansului București și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în sesiunea II/2021.

Programul subREPREZENTAT își propune să exploreze cu mijloace artistice teme, grupuri și subiecte actuale sau mai puțin vizibile la nivelul societății, care au impact asupra comunităților din care facem parte.

Primul proiect de sub umbrela subREPREZENTAT este seria de spectacole și evenimente conexe Anxietăți contemporane care își propun să trateze subiectul sănătății mintale, în special al tulburărilor din spectrul anxios, prin două spectacole de teatru, o serie de ateliere, o carte care conține textele celor două spectacole și un set de informații și exerciții validate psihologic cu ajutorul specialiștilor.

Parteneri: Centrul de Teatru Educațional Replika, unteatru, DepreHub (Asociația Happy Minds)
Parteneri media: Radio Guerrilla, IQads, Zile și Nopți, Liternet, The Institute