Ediția a IV-a a Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” debutează pe 15 octombrie cu Recitalul Extraordinar de DUO PIANISTIC, care se va desfășura pe scena Ateneului Român, de la ora 19:00.

 

Invitații evenimentului de deschidere sunt pianiștii austrieci Tereza Kalábová și Johannes Gugg, câștigătorii premiului I la cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO „Suzana Szörenyi”, 2019.

Programul Recitalului Extraordinar de DUO PIANISTIC include lucrări de Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Maurice Ravel, Bohuslav Martinů și Igor Stravinsky.

Detalii despre program și accesul la eveniment sunt disponibile pe website-ul Filarmonicii „George Enescu”.

Concursul  Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” este un proiect cultural implementat de Asociația Majura Christ şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă 2023”*, organizat în București, în perioada 15 – 22 octombrie.

Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” promovează tânăra generație de pianiști și muzica clasică interpretată în ansamblu și, de asemenea, omagiază memoria remarcabilei Suzana Szörenyi, personalitate marcantă a pianisticii şi pedagogiei muzicale româneşti.

Aflată la a patra ediție, competiția de anul acesta este axată pe Duo pianistic – patru mâini și două piane și va fi jurizată de personalităţi ale vieţii muzicale româneşti și internaționale. Valoarea totală a premiilor acordate va fi în cuantum de cca. 10.000 euro.

Concursul se va desfășura în sălile Universității Naționale de Muzică din București, precum și în Sala Mare a Ateneului Român. În premieră absolută, finala competiției se va desfășura cu orchestră, pe scena Ateneului Român, în data de 22 octombrie 2023, alături de orchestra Camerata Regală, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal.

Accesul publicului este gratuit la evenimentele organizate la Universitatea Națională de Muzică din București.

 

Mai multe detalii despre programul competiției sunt disponibile pe website-ul https://www.concursul-suzanaszoerenyi.ro/competition-agenda-2023/

* Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

 

Co-organizator: Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti

Sponsor: CHIMIMPORTEXPORT – PLURIMEX S.R.L.

Partener: Filarmonica „George Enescu” din București

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Ediția de dimineață, Gala Societății Civile, Munteanu recomandă, RFI România, Radar de media, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Observator Cultural, spotmedia.ro

 

***

 

Tereza Kalábová și Johannes Gugg și-au început colaborarea în toamna anului 2012. Datorită îndelungatei lor colaborări, cei doi artiști au împărtășit toate momentele cruciale din dezvoltarea lor muzicală, ajungând la un nivel extraordinar de înțelegere reciprocă și sincronizare. Având standarde artistice remarcabil de înalte, cei doi tineri muzicieni fac parte dintre cele mai importante duouri profesionale de pian din generația lor.

 

Duo-ul a fost distins cu numeroase premii I: concursul Prima la Musica (Austria, în 2013 și 2015), Concursul International Schubert Piano Duo de la Jesenik (Cehia, 2013), Concursul Music and Earth de la Sofia (Bulgaria, 2014), Concursul de duo de pian Vlastimil Lejsek de la Brno (Cehia, 2015) și la Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” din București (România, 2019).  Tereza și Johannes au cântat alături de importante orchestre europene, precum Orchestra de Cameră din München, Orchestra Filarmonicii din Cracovia, Webern Kammerphilharmonie și Orchestra Conservatorului din Brno.

 

În iunie 2022, pianiștii au absolvit cu distincție Universitatea de Muzică din Graz (clasa de pian solo a lui Ayami Ikeba) și își continuă studiile cu renumitul duo de pian Silver & Garburg.

 

Asociația Majura Christ

Asociația Majura Christ este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică. Obiectivele asociaţiei vizează următoarele domenii: umanitar, cultural, de conservare şi îmbunătăţire a mediului, realizarea de evenimente şi proiecte destinate învăţământului muzical preuniversitar şi universitar, precum şi alte activităţi prevăzute de lege, potrivit scopului Asociaţiei.

Pentru detalii și alte informații - contact@concursul-suzanaszoerenyi.ro