Recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari fotografi de razboi din lume, Don McCullin a acoperit aproape toate conflictele majore si dezastrele umanitare de la finalul secolului al XX-lea. De la razboiul din Vietnam pana la cele din Irlanda de Nord, imaginile sale iconice modeleaza perceptia noastra despre conflictele moderne si consecintele acestora. Regizoarea Jacqui Morris exploreaza nu numai viata si munca lui McCullin, dar si viziunea lui despre jurnalism. Filmul ofera o perspectiva asupra istoriei fotojurnalismului prin prisma unuia dintre cei mai apreciati practicieni. Fotojurnalist intr-o perioada critica, McCullin a fost martorul multor schimbari in media si al instaurarii independentei editoriale in presa scrisa.
 
Proiectia este urmata de sesiunea de intrebari si raspunsuri cu regizoarea documentarului “McCullin” - https://vimeo.com/31779724 - si de o dezbatere media la care vor participa: Adelin Petrisor, unul dintre jurnalistii romani cu cea mai lunga si bogata experienta in zonele de conflict, in calitate de moderator, si Radu Sigheti, Seful Departamentului de Fotojurnalism din cadrul Agentiei Internationale de Stiri Reuters Romania, in calitate de vorbitor.
 
Frontline Club Bucuresti isi propune sa devina un punct si un prilej de intalnire, atat pentru jurnalistii romani, cat si pentru reprezentantii societatii civile dornici sa dezbata pe marginea subiectelor aflate pe agenda publica, atat in Romania, cat si la nivel international.
 
Programul clubului in perioada februarie – mai 2014 va include mai multe proiectii de film, cat si dezbateri media.
 
Frontline Club are ca scop sustinerea si promovarea jurnalismului independent si a fost infiintat in anul 2003 de catre Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman si videoreporter in zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistica a lui Smith s-a concentrat pe corespondenta de razboi din Iraq, Afghanistan, Bosnia si Kosovo.
 
Detalii despre activitatile si despre proiectele Frontline Club regasiti pe paginile dedicate:
 
Parteneri media: Sapte Seri, Dilema Veche, RFI Romania, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice Romania, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club Bucuresti este sustinut de Fundatia Gala Societatii Civile.