Filmul urmareste cursul a trei generatii de muzicieni care au exercitat si exercita o importanta influenta, nu numai asupra culturii bucurestene, dar si asupra culturii romanesti in general.
 
Regizorul prezinta cartierul Balta Alba ca pe un „epicentru muzical” in care s-au nascut, au crescut si s-au dezvoltat ca artisti nume mari ale muzicii romanesti, din trupe precum Iris, Timpuri Noi, Partizan, IL-Egal, Marijuana, Maxim Belciug, Trei Parale, Avant’N’Gard, Oedip Piaf si multi altii.
 
Documentarul va dezvalui povesti ale muzicienilor despre aceasta zona, despre cariera lor muzicala, despre contextul socio-cultural in care viata lor se desfasoara.
 
Sunt discutate atat constrangerile resimtite in perioada anilor ’80, boom-ul rock, jazz si hip-hop din perioada tulbure a anilor ’90, cat si noul val muzical al anilor 2000, documentarul acoperind astfel o perioada de aproape 30 de ani de evolutie muzicala.
 
Proiectia va dura o ora si va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu regizorul.
 
Intrarea este 10 lei, suma ce va contribui la desfasurarea activitatilor si proiectelor Make a Point.
 
###
 
Make a Point este o Asociatie culturala infiintata in anul 2009 de catre trei oameni de arta: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Madalina Rosca si artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociatia organizeaza expozitii, spectacole, proiectii de film, seminarii, workshop-uri si este un spatiu dedicat expunerii de lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani intr-un loc aparent inaccesibil artei: o fosta hala a Postavariei Romane. In 2012 si in 2014, Make a Point a castigat Premiul al II-lea si respectiv al III-lea pentru Arta si Cultura la Gala Societatii Civile.
 
Pentru alte informatii ne gasiti la: point@makeapoint.ro
 
Daca nu ati mai fost la Make a Point, urmariti link-ul: