După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din București a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experiență să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00. 

Strada Ion Ghica este acum pietonală pe timp de weekend, prilej pentru a imagina și pune în practică noi moduri de raportare la oraș. În lipsa mașinilor, strada devine loc de joacă, ring de dans și spațiu de întâlnire. Conceptul proiectului oferă posibilitatea bucureștenilor de a redescoperi spațiul public și modurile în care se pot raporta la acesta și la felul în care fiecare este o parte integrantă a orașului. 

Centrul Ceh a pregătit un program de activități și momente artistice care reflectă atât diversitatea culturală a orașului, cât și faptul că schimbarea este o constantă la care contribuim zilnic, prin alegerile pe care le facem.  Organizatorii vă propun ritmuri de la funk și rap până la blues, o demonstrație de percuție, acrobație și artă ca mod de rezistență, câteva voci tinere care își cer dreptul la un oraș în care vocile cetățenilor contează, dar și jocuri, relaxare și voie bună. 
 
„Primul eveniment de acest gen pe care l-am organizat a fost o experiență foarte plăcută, care ne-a arătat potențialul cultural al conceptului din spatele proiectului „Străzi deschise”. Este un impuls ce poate influența viața de zi cu zi într-un oraș mare, iar noi, ca institut cultural, dar și la nivel personal, putem fi parte a acestei schimbări”, motivează Robin Ujfalusi, directorul Centrului Ceh, organizarea acestui eveniment.  

Programul care vă așteaptă este următorul:
16:00 – 22:00 | Funkoteca lui Cosmin || DJ set. Funk's not dead! Muzică cu iz de schimbare, de la scara de bloc la scara mare. Cu răbdare, cu basul și cu toba mare.
18:30 | Alemar Capoeira || acrobație, muzică, arte marțiale 
19:30 | Laura Cernea & RostaMan || concert
20:30 | Orașul Polifonic – Cronici corale ale prezentului || proiecție video. La începutul lunii iulie, 12 adolescenți din Piatra Neamț și 4 traineri din domenii artistice diferite au ascultat orașul și au concentrat într-un performance coral bucuriile și nemulțumirile comunității. Publicul a fost luat prin surprindere prin trei flash-moburi în diferite locații din oraș, unde au avut la rândul lor ocazia de a își spune părerile și dorințele legate de oraș. 

Participarea la eveniment este gratuită și sunteți încurajați să contribuiți cu idei de activități ce se pot adăuga programului. Evenimentul este organizat de Centrul Ceh, împreună cu F O R M A Coffee, La Vita e Velo și ARCEN. Eveniment Facebook aici

***
Centrul Ceh este un institut cultural ale cărui evenimente şi programe au ca scop nu doar familiarizarea publicului român cu societatea şi cultura cehă, ci, în primul rând, oferirea unui set de proiecte ce reflectă valori educative, artistice şi sociale, în Bucureşti şi în restul ţării, conectând publicul român la conţinut cultural de calitate, într-un context indie şi deschis.