cartoontvplus.ro este o platformă de streaming video gratuit, exclusiv cu filme de animație românești pentru grădinițe, școli, licee, cluburi pentru elevi, biblioteci publice și spitale pentru copii.

Filmul de animație, considerat a șaptea artă bis, are un potențial educativ semnificativ. Cu ajutorul animațiilor, preșcolarii și școlarii pot învăța despre istorie, muzică, artă etc.

Vizionarea este posibilă oriunde (și în afara țării) oricând și nelimitat. Fișierele video sunt protejate, acestea neputând fi copiate. De asemenea, este necesară crearea unui cont pentru a putea avea acces la conținutul site-ului.

Platforma difuzează în premieră Legendarium, primul serial de animație CGI românesc – în trei variante audio: română, maghiară și engleză. Pe cartoontvplus.ro puteți viziona de asemenea filmul de animație Opinci, premiat la TIFF și Animest; Mercy Street: Strada Speranței, primul lungmetraj de animație pentru copii produs în România după o perioadă îndelungată; animații muzicale CGI realizate de studioul Framebreed din București; câteva scurtmetraje 2D și CGI realizate de studioul de animație Simpals din Chișinău; un film de animație despre Vlad Țepeș și multe altele.