The H Gallery este un spațiu dedicat artei contemporane, fondat în 2022 și coordonat de Elena Brasla. Situat pe Calea Victoriei nr. 109, sediul The H Gallery este un parter eclectic, perfect încadrat în contrastul firesc al arhitecturii emblematicei străzi bucureștene.

Scopul principal al galeriei este dezvoltarea unei direcții mai puțin explorate în contextul scenei artistice din România, prin colaborări cu galerii locale și internaționale. The H Gallery devine un intermediar în organizarea expozițiilor și evenimentelor, întreaga inițiativă fiind conturată în mod fundamental pe dimensiunea relației cu publicul. Astfel, se urmărește atât actualizarea modului în care privitorii se raportează la arta contemporană, cât și familiarizarea lor cu diversele metode prin care aceasta este creată, interpretată și colecționată în context recent.

Deschiderea oficială a The H Gallery are loc printr-un solo show, în colaborare cu H’art Gallery, un spațiu artistic înființat în 2003. Artistul invitat, Lucian Hrisav (n. 1994), trăiește și lucrează în București, unde a absolvit Universitatea Națională de Arte, departamentele de pictură și pictură murală. A coordonat activitatea Centrului Artelor Vizuale Multimedia și Atelier35 in perioada 2018-2020. O miză comună a lucrărilor este jocul dintre 2D și 3D menit să provoace imaginația și să testeze limitele percepției. Prin subiecte surprinzătoare, abordate cu un tip de ironie critică dar detașată, arta sa se înscrie în fluxul explorărilor creative contemporane cu puternic impact vizual și conceptual.

Expoziția “Semnal vs. Zgomot” va fi vernisată la The H Gallery până în data de 31 iulie, Miercuri – Vineri de la 14 la 20 și Sâmbătă – Duminică de la 11 la 17.