Sibiu International Street ART Festival demarează etapa de înscriere de proiecte street art pentru ediția a III-a, desfășurată în perioada 3-9 iulie 2017. Primele 10 lucrări selectate se vor realiza pe zidurile sau în curțile unor școli din Sibiu și vor completa primul Tur de Artă Stradală din România.

Având și în acest an misiunea de a revitaliza orașul prin artă, festivalul își propune să devină pentru artiști o platformă de exprimare creativă în spațiul urban. Aceștia își pot înscrie lucrările până la 30 aprilie 2017, indiferent de tipul de artă - picturi murale, instalații, sculpturi, performance-uri - , iar cele selectate în urma jurizării vor fi implementate sau expuse în locațiile disponibile stabilite de Primăria orașului Sibiu.

„Proiectele trebuie să se încadreze în tema ediției - „ A,B,Z / 1,2,9 /  , ,  ” - care își propune să inspire artiștii, nu să îi limiteze în actul artistic. Tema invită la explorarea universului incomensurabil și face trimitere la elementele comunicării și relaționării - de la clasicele litere și cifre, până la mai actualele emoticoane” - menționează Florina Vlad, art director Sibiu International Street ART Festival.

Înscrierile se fac la adresa opencall@streetartfestival.ro, iar regulile și criteriile de selecție pot fi găsite pe site-ul oficial - www.streetartfestival.ro.

Muralele realizate în aceast an vor fi incluse în primul Tur de Artă Stradală din România, inaugurat în anul 2015 și îmbogățit cu noi lucrări în 2016. În acest moment, turul cuprinde 31 de murale, toate incluse în circuitul promovat printr-o hartă distribuită gratuit în hoteluri, spații de cazare și puncte de informații pentru turiști. Turul de Artă Stradală presupune două ore de mers relaxat cu bicicleta şi reprezintă o ocazie inedită pentru localnici sau turiști să vadă și alte zone ale oraşului, nu doar Centrul Istoric.
 
Sibiu International Street ART Festival este un festival cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.