Viaţa şi moştenirea culturală a sculptorului Constantin Brâncuşi vor fi celebrate pe scena Sălii Dalles din capitală, prin spectacolul BRÂNCUŞI DRAGOSTEA MEA. Bazat pe cartea omonină a doamnei Claudia Motea, spectacolul aduce în prim-plan marile iubiri ale artistului, cu femei celebre care i-au fost muze: Margit Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Guggenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu, într-o fascinate viziune regizorală semnată de BEATRICE RANCEA.

Toate cele nouă personaje feminine sunt interpretate de actrița CLAUDIA MOTEA, care dovedește o adevărată performanță artistică, printr-o doză magică de talent și dăruire, în crearea diversă a acestor personalități complexe. Perspectiva narativă a lui Constantin Brâncuşi este pusă în valoare de vocea inconfundabilă a actorului MARIUS BODOCHI, iar atmosfera pariziană din Belle Epoque este recreată muzical de pianista EGIZIA SOARE.

 

Biletele se găsesc pe Ticketstore.ro, Iabilet.ro şi la Anticariatul Sălii Dalles.

 

Despre BRÂNCUŞI DRAGOSTEA MEA

Spectacolul programat pe 19 februarie la Sala Dalles a obținut importante premii, iar în luna octombrie a anului trecut s-a jucat la Filarmonica Banatul din Timișoara în cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii - TIMCULTURA 2023 ca INVITAT DE ONOARE al evenimentului național legat de marea Expoziție a operelor lui Constantin Brâncuși care au fost aduse din întreaga lume și expuse la Muzeul Național de Artă din Timișoara: ”Brâncuși: surse românești și perspective universale”. Totodată, cu acest prilej, a avut loc și lansarea cărții BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! la Muzeul Național de Artă din Timișoara, sala Barocă, alături de operele marelui nostru sculptor.  La rândul său, cartea BRÂNCUŞI DRAGOSTEA MEA a cunoscut lumina tiparului în 10 limbi.


Durata spectacolului: 70 minute
Producători: INTERNATIONAL ARTISCAN & Editura CREATOR/LIBRIS
Partener de onoare: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România- UZPR