Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții video. Invitații speciali ai Corului Madrigal sunt bine-cunoscuții actori Emil Boroghină, Constantin Chiriac și Marian Râlea.
 

Concertele se vor desfășura pe 6 martie, 11 aprilie și 2 iunie 2024, într-unul din spațiile emblematice al Bucureștiului - Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei.

 

Biletele la evenimente pot fi achiziționate online, pe platforma Bilete.ro.

[https://www.bilete.ro/stagiunea-de-primavara-madrigal/]

 

 

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024 | Calendarul evenimentelor

 

6 martie, ora 19:00 | Palatul Patriarhiei

Concertul Extraordinar „Shakespeare - sunet și cuvânt”

Un spectacol-concept dedicat epocii elisabetane, care gravitează în jurul personalității artistice a lui William Shakespeare, urmărind influențele operei shakespeariene asupra artei muzicale din toate timpurile. Concertul se bucură de participarea actorului Emil Boroghină, fondatorul Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova. Bilete pe LINK [https://s9.ro/1yyc]

 

11 aprilie, ora 19:00 | Palatul Patriarhiei

Concertul Extraordinar de Paște

Un eveniment dedicat sărbătorii fundamentale a creștinilor, care invită spectatorii la introspecție și regăsirea unor înțelesuri universale. Conceput pentru a reliefa prin muzică și artă dramatică simbolismul Învierii Mântuitorului, evenimentul construiește o poveste sonoră despre vremuri esențiale ale umanității, o istorie amplificată dramatic prin textele aduse publicului de actorul Constantin Chiriac, fondatorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Bilete pe LINK [https://s9.ro/1yyd]

 

2 iunie, ora 17:00 | Palatul Patriarhiei

Concertul Extraordinar „Madrigal cântă copiilor”

Un spectacol dedicat copiilor și familiilor, cu o diversitate estetică și repertorială ce stimulează imaginația, creativitatea și spiritului ludic al spectatorilor. Un periplu surprinzător în lumea muzicală a copilăriei, concertul este susținut de Corul Madrigal, cu participarea cunoscutului actor Marian Râlea. Bilete pe LINK [https://s9.ro/1yye]

 

Conceptul evenimentelor este creat de Emil Pantelimon, light design-ul este semnat de Alin Popa, proiecțiile video de Dorin Popovici, iar regia muzicală de Gabriel Scîrlet.

 

Stagiunea de primăvară – Madrigal 2024 se înscrie în seria de evenimente sincretice dezvoltate în ultimii ani de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, prin care concertele ansamblului sunt transformate în spectacole complexe, cu invitați speciali, artă teatrală, scenografii moderne și new media.

 

Parteneri instituționali: Senatul României, Institutul Cultural RomânInstitutul Național al Patrimoniului, Televiziunea română, Compania Națională Aeroporturi București, Opera Comică pentru Copii, Circul Metropolitan București, UNIMIR, ARCUB, USAMV Cluj-Napoca, Vinea Apoldia Maior, Centrul de Cultură Arcuș, MECENA.ART, Federația Română de Fotbal, Clubul Sportiv Rapid București, Policolor, Carpatina

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Ediția de dimineață, Euronews RomaniaEuropa FM, Itsy Bitsy, Kanal D, Kanal D2, Munteanu, Observator cultural, Prima TV, Radio București FM, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Trinitas TV, TVR Cultural, Zile și Nopți

 

 

***

 

CORUL MADRIGAL

Înființat în anul 1963 de către legendarul muzician și dirijor Marin Constantin (1925–2011), Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a devenit un reper al vieții muzicale și diplomației culturale naționale și internaționale. Este definit prin sonoritatea sa specifică, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic în scenă și costumele impunătoare. Repertoriul său este îndreptat către renaștere, muzica preclasică și clasică, romantism, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. Prezența scenică și componența ansamblului au fost în permanență rafinate, astfel încât performanța sa a ajuns să fie comparată de critici cu „o vioară Stradivarius în mâna lui Paganini”.

În noiembrie 2016, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Națiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace și Securitate.

Pe 1 martie 2023, la Palatul Parlamentului, Senatul României a inaugurat oficial „Galeriile Madrigal – Marin Constantin”, un spațiu dedicat, care găzduiește evenimente culturale și expoziții temporare și permanente ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de renumitul dirijor Ion Marin. Programul, care reunește în prezent 1.991 de coruri și aproape 70.000 de copii din țară și diaspora, a fost oficializat la nivel guvernamental în 2014, devenind o nouă Direcție a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.