Orice trupa de liceeni din tara se poate inscrie pentru a juca pe scena IDEO IDEIS in fata unui public de peste 400 de spectatori, printre care se regasesc si cativa dintre cei mai cunoscuti oameni de teatru si de film din tara. Incepand cu aceasta editie, fiecarei trupe participante i se va aloca un mentor – un profesionist din lumea teatrului – care o va ghida si va oferi feedback, intregind astfel conceptul de mentorat propus de IDEO IDEIS. Printre mentorii de anul acesta se numara Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Catalin Stefanescu, Andi Vasluianu si Vlad Zamfirescu. Prezenta la festival presupune pentru liceeni un program zilnic de workshopuri de dezvoltare personala prin mijloace alternative: actorie, dans, scriere creativa, muzica, film, fotografie, cat si posibilitatea de a vedea spectacole de teatru profesionist si de a participa la toate activitatile care se vor desfasura la Alexandria pe perioada IDEO IDEIS. 

Trupele se pot inscrie in perioada 12 aprilie - 27 mai pe
www.ideoideis.ro/inscriere
Toate detaliile necesare inscrierii sunt disponibile in Ghidul Trupelor Aplicante.

Cele 8 trupe din tara sunt completate in festival de o trupa locala, castigatoarea festivalului „Pauza_de_teatru” din Alexandria. Selectionerii trupelor sunt Andreea Bortun (regizor/scenarist, co-presedinte IDEO IDEIS), Alexandru Ion (actor, co-presedinte IDEO IDEIS), Lavinia Cioaca (scenarist, co-director IDEO IDEIS), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director IDEO IDEIS), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonator spectacole IDEO IDEIS) si Sabina Branduse (actrita, coordonator al departamentului relatii trupe IDEO IDEIS).

***
IDEO IDEIS este un festival de teatru pentru comunitate si, in acelasi timp, un eveniment dedicat procesului de educatie alternativa pentru tinerii liceeni din Romania. Structura festivalului este unica in peisajul festivalurilor de teatru din tara si are rolul de a-i ajuta pe participanti sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare, sa capete incredere in ei insisi si sa interactioneze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personala si profesionala.