Share Romania este o platforma de tip colector ce isi propune sa adune impresiile pozitive ale strainilor care au interactionat cu romani si/sau au avut ocazia de a cunoaste Romania. Voluntarii LSRS vor desfasura interviuri video sau scrise in limba engleza cu persoane de alte nationalitati despre romani si Romania. Avand in vedere faptul ca fiecare roman actioneaza in calitate de  ambasador al Romaniei, LSRS isi doreste ca prin intermediul proiectului Share Romania, stima de sine si moralul romanilor atat din tara cat si de peste hotare sa creasca, iar acestia sa constientizeze faptul ca imaginea unei tari se construieste incepand cu nivelul individual. 
 
Acest proiect a fost dezvoltat ca parte a initiativelor LSRS de promovare a imaginii Romaniei. Ca in fiecare an, voluntarii LSRS au sarbatorit 1 decembrie, indiferent unde s-au aflat. Platforma Share Romania va promova toate aceste initiative. Anul acesta impactul evenimentelor si initiativelor LSRS a depasit orice asteptari, campaniile filialelor si repezentantelor din toata lumea devenind virale in mediul online. 

Astfel, Filiala LSRS Rusia a reusit sa starneasca un val de reactii pozitive prin albumul de imagini creat, in care s-au strans fotografii cu persoane din diverse tari si motivele pentru care acestia iubesc Romania. Albumul a fost distribuit intr-un numar impresionant pe retelele media, depasind 40000 de share-uri si avand peste 4 milioane de vizualizari. Hora, inventiile remarcabile ale romanilor, precum si frumusetea tarii s-au numarat printre motivele cele mai mediatizate.
 
LSRS Olanda a sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei pe 24 noiembrie la evenimentul organizat de Ambasada Romaniei in Regatul Tarilor de Jos. In cadrul acestui eveniment, voluntarii LSRS au primit o diploma de excelenta pentru recunoasterea meritelor in incercarea continua de promovare a Romaniei in Olanda.
 
Coordonatoarea Filialei Spania a LSRS, Alexandra Salcedo Iliescu, a raspuns invitatiei Sefului Misiunii Consulare Dl. Dragos Tigau, participand la receptia oferita de Consulatul Romaniei in Comunitatea Valenciana. Invitati speciali au fost jucatorul de fotbal Gica Craioveanu si liderul formatiei Phoenix, Nicu Covaci, care a oferit (intr-o formula restransa a trupei) un mini recital. De asemenea, LSRS Spania a pregatit un videoclip prin care ureaza «La multi ani !» tuturor romanilor

Voluntarii LSRS Italia
a participat la concertul  organizat de Ambasada si Academia Romana  in Roma pe 28 noiembrie, cu prilejul Zilei Nationale si inaugurand sectia in limba romana a Bibliotecii Casei Regiunilor din cladirea Uniunii Nationale a Asociatiilor Regionale din Roma. Membrii LSRS au fost invitati de catre Ambasada, prilej cu care au prezentat Liga si proiectele Filialei Italia la Roma. 
Pe 29 noiembrie,  LSRS Turcia si studentii romani din Istanbul au sarbatorit in avans Ziua Nationala a Romaniei. Cu aceasta ocazie, Dragos Diac - masterand la Universitatea din Istanbul a facut o incursiune in istoria Romaniei de la Dimitrie Cantemir pana la Marea Unire din 1918. De asemenea, in seara zilei de 1 decembrie, voluntarii vor participa la evenimentul organizat de Consulatul General din Istanbul unde va avea loc o receptie, urmata de un concert.

LSRS China organizeaza, pentru al saselea an consecutiv proiectul 24h/China sarbatoreste Romania in cadrul caruia studentii romani din China trimit fotografii si clipuri video in care apar alaturi de colegii lor straini sarbatorind Ziua Nationala a Romaniei. Totodata, pe 1 decembrie, voluntarii se vor intalni, pentru a sarbatori impreuna in orasele Beijing, Shanghai si Hangzhou. 
 
LSRS Germania mentine traditia proiectelor de anul trecut. Voluntarii au creat video-ul de 1 Decembrie pe tema „Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie", promovat pe retelele sociale, precum si afisele "Romanian is...". A doua editie a proiectului cuprinde postere create pe diverse teme si idei care sa ilustreze cat mai bine spiritul romanesc. Pe 1 decembrie a avut loc o intalnire la Ambasada Romaniei.
 
In LSRS Norvegia, membrii filialei s-au reunit in cadrul unei intalniri informale pentru a petrece in stil romanesc ziua de 1 decembrie. Ei vor participa si la o receptie organizata de catre Ambasada Romaniei in Regatul Norvegiei pentru a sarbatori Ziua Nationala a Romaniei.
 
Reprezentanti ai echipei LSRS UK vor fi prezenti pe data de 1 si 2 decembrie la Ambasada Romaniei la Londra cu ocazia receptiei organizate cu ocazia Zilei Nationale. LSRS Filiala SUA, Consulatul General al Romaniei la New York, Programul de Limba si Cultura Romana de la Universitatea Columbia din New York, impreuna cu The Harriman Institute vor celebra Ziua Nationala a Romaniei pe data de 8 decembrie. Echipa din LSRS Danemarca ia parte la receptia organizata de catre Ambasada pe data de 2 decembrie. In LSRS Franta, sarbatorirea Zilei Nationaleva avea loc pe 4 decembrie. LSRS Elvetia a organizat o intalnire informala la Universitatea din Zurich pe 1 decembrie, prilej cu care voluntarii au petrecut in cinstea Zilei Nationale a Romaniei.
 
Un album ce reuneste fotografii de la toate aceste evenimente poate fi gasit pe pagina de Facebook a LSRS – www.facebook.com/lsrs.romania 
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate le multumeste tuturor voluntarilor sai care au contribuit la organizarea de evenimente, promovand astfel valorile romanesti peste hotare. Urmatorul eveniment important prin care LSRS promoveaza valorile romanesti din tara si din strainatate este Gala LSRS 2016 – http://gala.lsrs.ro 
 
 
***
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara. Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

CONTACT
 
 Andrei Dinca
VP Comunicare
andrei.dinca@lsrs.ro
 
Rares Raducanu
Project Manager Share Romania 
rares.raducanu@dk.lsrs.ro