În luna februarie TEATRUL NAŢIONAL DE OPERETĂ ŞI MUSICAL ION DACIAN vă invită la următoarele spectacole, programate la sala din bulevardul Octavian Goga Nr. 1
 

MEȘTERUL MANOLE-OPERĂ ROCK  - (spectacol-concert)- 2 februarie, ora 19:00 – SOLD OUT. Următoarea reprezentaţie va avea loc pe 9 martie.

După premiera cu casa închisă, „Meșterul Manole - Operă Rock – spectacol concert,” pe muzica lui Josef Ioji Kappl se va juca din nou cu sala plină. Evenimentul este o experiență captivantă care aduce în lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii românești. Cu o interpretare modernă și puternică, acest spectacol-concert combină muzica rock vibrantă cu povestea tragică a lui Manole, construind un univers emoționant și captivant pentru public. Prin intermediul unei partituri muzicale puternice și a unei distribuții talentate, spectacolul își propune să treacă dincolo de limitele timpului și să aducă în prezent povestea universală a unui erou încercat de contradictoriile lumii sale. Cu scene dramatice, momente intense și o muzică care îmbină elemente contemporane cu influențe din folclorul românesc, "Meșterul Manole - Opera rock" surprinde esența trăirilor umane profunde și a luptei interioare a personajelor. Această producție reprezintă o călătorie emoțională și sonoră într-un univers mitic, în care sacrificiul și pasiunea pentru creație se întâlnesc într-un tablou fascinant.

 

JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ȘI NEBUNIE- 3 februarie, ora 18:00

“Jack, între dragoste și nebunie,” spectacolul în premieră mondială al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, este un musical în două acte, semnat Diego Mecchi, după romanul „Jack, între nebunie și dragoste: conflictele unui criminal în serie” bazat pe povestea renumitului criminal în serie Jack Spintecătorul.

Povestea musicalului aduce în prim plan o istorie inedită  dar și o posibilă versiune a faimoasei istorii care a zguduit Anglia victoriană și continuă să domine mitologia urbană britanică. Întrebarea cine a fost Jack Spintecătorul și care au fost motivele crimelor sale - frământă societatea europeană mai bine de un secol.

Având la bază numeroasele variații ale istoriei lui Jack, musicalul încearcă formularea unei noi posibile dar și plauzibile explicații a evenimentelor.  Autorul face apel la o serie de justificări freudiene transpunând în limbajul genului muzical frământările unei minți alienate. Conflictul este potențat și de o istorie de iubire și numeroase intrigi  de factura unui detectiv- totul culminând cu scene de nebunie și adevărat tumult psihotic.  
 

BONJOUR, BONNE NUIT, PARIS!- 4 februarie, ora 18:00

„Trupa unui celebru teatru muzical profesionist din oraș este în plină repetiție pentru un nou spectacol: “Bonjour, bonne nuit, Paris!” Premiera se apropie, biletele sunt deja vândute, decorurile și costumele sunt încă în lucru. Sunt întâmplări obișnuite în viața unui teatru, dar adevăratele probleme abia acum încep. Directorul anunță întreaga trupă că se vede nevoit să găsească o altă sală de spectacole, deoarece aceasta se va închide pentru moment. Ce se va întâmpla? Va reuși trupa teatrului să rămână unită și să scoată spectacolul anunțat și deja vândut?

Un spectacol despre rezistență, respect, răbdare și, mai ales, despre iubire: de muzică, de teatru, de oameni.”

 

MY FAIR LADY- 10 februarie, ora 18:00 – SOLD OUT

Celebrul musical regizat de Ion Caramitru se va juca din nou cu casa închisă. „My Fair Lady” este povestea omului simplu care vrea să se depășească, să învețe carte și să se bucure de viață. În aceeași măsură este și povestea celui care are ambiția să-și folosească știința de carte pentru a șlefui un caracter uman și de a-l înzestra cu ceea ce omul trebuie să aibă mereu la îndemână: o vorbire aleasă și îngrijită, instrument infailibil de autocunoaștere.

Dacă Pygmalion în antichitate se îndrăgostește de statuia lui perfectă, Higgins de astăzi își vede opera vorbind, cântând, dansând și se prinde în jocul fără reguli ale dragostei.

 

LILIACUL- 11 februarie, ora 18:00

„Liliacul” (în germană, „Die Fledermaus”) este o operetă în trei acte de Johann Strauss – fiul (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), cu un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac si Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien”, pe data de 5 aprilie 1874.

Doctor Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”.

 

REBECCA - 17 februarie şi 18 februarie ora 18:00

Fvorit absolut al publicului, musicalul „Rebecca”, una dintre cele mai de succes producții semnate de echipa Sylvester Levay (muzica) – Michael Kunze (libretul), laureați ai premiului Grammy și creatori ai celebrelor producții „Mozart!”, „Elisabeth” și „Marie Antoinette.” Spectacolul are la bază povestea romanului omonim scris de Daphne du Maurier în 1938, care a facut-o pe autoarea engleză una dintre cele mai celebre scriitoare ale vremii. Ca și alte lucrări ale autoarei, precum „Jamaica Inn” sau „Birds”, și „Rebecca” a fost adaptată pentru marele ecran de catre regizorul caștigător al Premiului Oscar, Afred Hitchcock, devenind unul dintre cele mai cunoscute producții ale acestuia.

Musicalul a fost prezentat în premieră la Viena, la Raimund Theater, pe 28 septembrie 2006, regia Francesca Zambello, și a devenit în scurt timp un succes internațional, jucându-se cu casa închisă pentru mai bine de trei ani consecutiv. În anii care au urmat, musicalul a fost montat cu același succes în Japonia, Finlanda, Ungaria, Suedia, Germania, Elveția, Rusia, Serbia și Cehia. Pe 4 septembrie 2023 este programată premiera la Charing Cross Theatre din Londra în regia lui Alejandro Bonatto.

 

TE IUBESC, TE VREAU, DAR TE SCHIMBI! - (Producție a Asociației CREAS) - 23 februarie, ora 19:00

Comedia muzicală  „Te iubesc, te vreau, dar te schimbi!” oferă o perspectivă sinceră și amuzantă asupra naturii umane în căutarea dragostei.

Această producție teatrală aduce în prim-plan tema iubirii și a relațiilor umane, explorând complexitățile și provocările care însoțesc căutarea dar și menținerea iubirii și a relațiilor de-a lungul vieții.

Spectacolul are structura unui cabaret muzical ce prezintă o serie de scene și cântece scurte în care personajele și poveștile se schimbă și aduce în prim-plan diferite stadii ale relațiilor amoroase de-a lungul vieții. Pornind de la flirt și întâlniri amuzante sau ratate și ajungând până la provocările legate de viața de cuplu, căsătorie, parenting și, în cele din urmă la bătrânețe, acest musical acoperă o gamă largă de experiențe umane.

Această producție originală impresionează prin versurile pline de umor și înțelepciune ale lui Joe DiPietro, în traducerea Geaninei Jinaru-Doboș, alături de muzica inspirată și captivantă a lui Jimmy Roberts, care împreună creează o experiență muzicală și teatrală memorabilă.

„Te iubesc, te vreau, dar te schimbi!” ne amintește tuturor că iubirea și relațiile umane pot fi complicare, dar sunt, în cele din urmă, o sursă de bucurie și conexiune profundă în viețile noastre. Este un spectacol care te va face să râzi și să-ți amintești de propria călătorie a iubirii.

 

ȚARA SURÂSULUI - 24 februarie, ora 18:00

Artiștii Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, vă invită la opereta „Èšara surâsului” de Franz Lehár. După un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, ne este prezentată o poveste imposibilă de iubire între două lumi complet diferite. Este vorba despre o poveste dulce-amăruie „strivită” de  diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză.

Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou- Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

 „Dacă ar fi să inventez un subtitlu pentru opereta „Èšara surâsului” de Franz Lehár, acesta ar fi … „Povestea unei iluzii”. Iubirea europenei Liza pentru prințul chinez Sou Chong este o iluzie superbă la care fiecare femeie are dreptul să viseze.

Astăzi, bariera distanței, a concepțiilor despre lume și viață, aproape nu mai există decât în colțuri din lume în care vorbim despre extremism. În secolul trecut, bariera exista.

De aceea, o poveste de dragoste între o europeană emancipată ca Liza și un chinez supus rigorilor funcției dar, mai ales, al tradiției milenare precum prințul Sou Chong , nu poate avea un final fericit.

 

VOIEVODUL ȚIGANILOR - 25 februarie, ora 18:00

„Voievodul țiganilor” este o operetă în trei acte de Johann Strauss-fiul, după un libret de Ignaz Schnitzer. Premiera a avut loc la Theater an der Wien, din Viena, la 24 octombrie 1885. În România, opereta a fost reprezentată pentru prima dată la Teatrul Național din București, pe 9 ianuarie 1890.

Acțiunea se petrece în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, pe domeniile cândva înfloritoare ale exilatului Barinkay. Castelul este acum o ruină; vecinul Zsupan, fost crescător de porci, prosperă pe seama exploatării proprietăților lui Barinkay. Amnistia împărătească îl aduce în prim-plan pe tânărul Sandor Barinkay (fiul celui exilat) care se întoarce acasă pentru a fi repus în posesie. Conștient că trebuie să dea socoteală pentru jaf, Zsupan îi propune lui Barinkay să se însoare cu fiica sa. Tânărul este însă fascinat de frumusețea țigăncii Saffi pe care o întâlnește noaptea în castelul părăsit. Întorcându-se de la târg, țiganii îl aclamă pe fiul stăpânului ca voievod al lor… Acțiunea continuă și se complică cu intrigi, iubire, război și întoarcerea victorioasă. Finalul, fericit, îl găsește pe Sandor lângă Saffi și lângă „supușii” săi care l-au ales voievod.


Pentru mai multe detalii despre spectacole noastre cât și despre stagiunea 2023-2024 vizitați site-ul teatrului: www.opereta.ro

Puteți achiziționa bilete pentru spectacolele noastre: Ticketstore.ro sau la casa de bilete din blvd. Octavian Goga Nr.1