„Artele nu țin cont de vârstă, ci de curiozitate” este motto-ul sub care pentru al șaselea an consecutiv Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, organizează TIC PITIC - Zilele Small size, un mini-maraton al formelor teatrale create special pentru copiii cu vârsta sub 6 ani. 
 
Organizate simultan în peste 20 de țări, cu scopul de a apropia copiii de teatru de la cele mai fragede vârste, Zilele Small size propun o paletă variată de producții: de la spectacole și ateliere senzoriale dedicate bebelușilor care descoperă lumea din brațele părinților, la spectacole care provoacă imaginația, dezvoltă abilitățile cognitive și conturează sensibilitatea estetică a preșcolarilor. 
 
În egală măsură, Zilele Small size reprezintă o ocazie de a atrage atenția asupra rolului crucial pe care adultul îl joacă în dezvoltarea și încurajarea curiozității celui mic. De aceea, o bună parte din activitățile derulate la nivel mondial sub umbrela evenimentului includ și o componentă complementară de workshop-uri, conferințe sau dezbateri dedicate artiștilor, părinților și educatorilor. 

TIC PITIC – Zilele Small size la București 
În acest context, programul TIC PITIC dedicat publicului din București aduce o selecție diversificată de activități. Cinci producții de teatru pentru categoriile de vârstă 0-3 ani, respectiv 3-6 ani vor putea fi vizionate în perioada 31 ianuarie – 2 februarie la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă, printre acestea numărându-se și un spectacol invitat, realizat de Asociația MiniReactor din Cluj-Napoca. 

Sala Mică găzduiește de asemenea un atelier senzorial pentru bebeluși (6 - 12 luni) și părinți, coordonat de actrița Julieana Drăghici. Programat duminică, 2 februarie, atelierul invită micuții participanți alături de mămici sau tătici pe covorul de dans, pentru o interacțiune cu un curcubeu de culori, sunete, forme, texturi – și emoții. O experiență plăcută pentru cei mici, atelierul își propune să-i familiarizeze pe părinți cu noi jocuri și modalități de interacțiune și comunicare cu bebelușii lor. 
 
Duminică, 2 februarie, va avea loc și Dezbaterea „Educație... cu aplauze!”, moderată de Lorena Diaconescu, psiholog și psihoterapeut cu o vastă experiență în proiecte educaționale și culturale pentru copii, și Carmen Palcu, actriță și regizoare la Teatrul Ion Creangă. Deschisă părinților și specialiștilor interesați în educarea tinerei generații, dezbaterea pune în discuție rolul teatrului în formarea copiilor. Pornind de la influența artei în dezvoltarea cerebrală și psiho-emoțională a copilului, dezbaterea va investiga rolul teatrului ca instrument de dezvoltare personală, metodă de educație alternativă și mecanism de prevenție pentru autismul virtual. Participarea la dezbatere se face pe bază de înscriere, mai multe informații fiind disponibile în secțiunea Bilete și Acces.   
 
PROGRAM 
 
Vineri, 31 ianuarie 
18.00 – 18.45, „Despre stele” (4 ani+), Asociația MiniReactor, Cluj-Napoca
 
Sâmbătă, 1 februarie 
11.00 – 11.45, „Despre stele” (4 ani+), Asociația MiniReactor, Cluj-Napoca
16.00 – 16.35, „ÎmpreLună” (sub 3 ani)
19.00 – 19.30, „Bună dimineața!” (sub 3 ani) 
 
Duminică, 2 februarie
10.00 – 10.30, Atelier pentru bebeluși: forme, culori, sunete – și emoții, coord. Julieana Drăghici
11.30 – 12.45, Dezbatere „Educație... cu aplauze!”, moderatori: Lorena Diaconescu și Carmen Palcu
16.00 – 16.30, „Pernuța somnoroasă” (sub 3 ani) 
19.00 – 19.30, „Amintiri într-o valiză” (2-5 ani) 
 
Toate activitățile din cadrul evenimentului TIC PITIC – Zilele Small size se desfășoară la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă, aflată pe Str. Biserica Amzei, nr. 21-23, Sector 1 (în vecinătatea Sălii Mari a Teatrului, aflată în curs de amenajare și refuncționalizare, din Piața Amzei).  
 
BILETE ȘI ACCES 
 
Biletele pentru spectacole și atelier se pot achiziționa online, pe entertix.ro și myticket.ro, sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Str. Piața Amzei, nr. 13) – tel. 0767 934 374. 
 
Cost bilet / copil – spectacol: 13,76 lei 
Cost bilet / adult – spectacol: 18,08 lei 
Cost bilet (părinte+bebeluș) – atelier: 30,80 lei  
La achiziționarea online a biletului se adaugă o taxă de 50 de bani – 1,5 lei/bilet. 
 
Accesul la dezbatere este gratuit, în limita locurilor disponibile. Pentru rezervări vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa: anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro, până cel târziu la data de 28 ianuarie. 
 
***
Small size Days este un concept implementat la nivel mondial de către teatrele și centrele culturale care fac parte din Asociația Small size, implicând operatori culturali din Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Camerun, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Israel, Irlanda, Italia, Lituania, Mexic, Mongolia, Polonia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria. 
 
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă;
Parteneri: Sun Plaza, Casa de Balet, Entertix, Societatea de Transport București;
Parteneri media: Agerpres, Blitz TV, Radio București FM, Radio România Cultural, Cinemagia, GoKid, Modern Dads, La-Teatru.ro, LaBucurești.ro;
Eveniment recomandat de Radio Itsy Bitsy.