Centrul de Teatru Educațional REPLIKA vă invită în perioada 12 septembrie - 11 noiembrie la spectacole și dezbateri care au loc în cadrul programului Toamna la Replika, ce își propune valorizarea unor teme, problematici și demersuri estetice angajate social și politic, dintr-o perspectivă asumat educațională. 

Miza programului este dezvoltarea unui repertoriu pentru publicul tânăr, dar nu numai, concentrat pe chestionarea realităților cotidiene și pe reflecția asupra modului în care putem schimba aceste realități.
 
Spectacolele prezentate au în centru subiecte acute ale societății contemporane: violența în școală, relațiile de autoritate profesori-copii-părinți, nevoia de a reforma sistemul educațional din România, drepturile copilului, drepturile și protecția animalelor, forța ficțiunii de a transforma o realitate dureroasă, capacitatea de a depăși moartea cuiva drag, sărăcia, condiția vulnerabilă a celor care trăiesc în cămine de vârstnici și felul în care poate fi reprezentată pe scenă  tema precarității.
 
Conceptele și formulele estetice ale spectacolelor variază de la monodrame, la spectacol de teatru imersiv jucat pentru 40 de spectatori, la dans contemporan și performance-uri interactive.
 
Trei dintre spectacolele prezentate în cadrul programului Toamna la Replika – Copii răi, Amintiri din epoca de școală și Confesiunile unui câine – vor fi itinerate în opt Instituții de Învățământ din București: Școala Gimnazială nr. 95, Școala Gimnazială nr. 114 „Principesa Margareta”, Școala Gimnazială nr. 74 „Ienăchiță Văcărescu”, Școala Gimnazială nr. 129 „Elena Farago”, Școala Gimnazială nr. 79 „Academician Nicolae Teodorescu”, Școala Gimnazială nr. 194 „Marin Sorescu”, Școala Gimnazială nr. 120 „Mărțișor”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”.
 
Toamna la Replika debutează luni, 12 septembrie, cu spectacolul Confesiunile unui câine - de Mihaela Rădescu (o poveste emoționantă despre dragostea și respectul pentru animale) și se încheie pe data 11 noiembrie cu premiera spectacolului Peștii dorm? (de Jens Raschke, regia Sânziana Stoican – un spectacol despre întrebările dureroase, pline de candoare, cu ajutorul cărora o fetiță decojește moartea).

Programul spectacolelor
 
Toamna la Replika este un proiect finanțat de către ARCUB prin programul București. Orașul in-vizibil.