Reprezentația a spectacolului de teatru “Tot pe drum, pe drum, pe drum” va avea loc la București, 4 septembrie, ora 19:00 în cadrul proiectului Buletin de Telciu. Platformă rurală de educație prin cultură.
 
Buletin de Telciu este o platformă rurală de artă și educație. În cadrul platformei, Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale este atât gazda unei serii de spectacole de teatru și proiecții de film, cât și a unei serii de ateliere artistice dedicate copiilor, ateliere ce încurajează producția culturală autohtonă și dezbaterea temelor relevante pentru tinerii telceni. Scopul este acela de a promova, prin intermediul activităților cultural-comunitare, dialogul pe teme actuale și relevante pentru telceni, iar prin intermediul activităților educațional-artistice dorim să le propunem copiiilor și tinerilor din Telciu un prim contact cu arta și educația alternativă prin artă, să le dezvoltăm creativitatea, încrederea în sine, dar și capacitatea de a lucra în echipă.

TOT PE DRUM, PE DRUM, PE DRUM – spectacol de teatru
Echipa spectacolului: Alexandra, Ana, Andra, Damiana, Florin, Gusti, Katia, Maria Mihaela, Marius, Mihaela, Robert, Vasile  
Spectacol a fost realizat în timpul atelierului de teatru educațional din cadrul „Buletin de Telciu. Platformă rurală de educație prin cultură” 2019 (proiect integrat în Școala de vară de la Telciu) coordonat de artistele Katia Pascariu și Mihaela Michailov, fiind bazat pe poveștile de viață ale participantelor și participanților la atelier, cu vârste între 10 și 15 ani, și ale familiilor lor. Spectacolul a avut premiera la Telciu, în cadrul Școlii de vară de la Telciu, pe data de 11 august.

După ce anul trecut am vorbit despre școală, educație și copilărie în cadrul atelierului „Școală, școală, nu muri!", acum am povestit despre călători și drumuri - se pleacă mult, se merge la muncă, se mai și vine acasă, se pleacă la liceu, la facultate, se pleacă în Europa, se pleacă peste ocean în State, fără telefoane și net viața ar fi foarte grea … Cei rămași visează că în curând pleacă și ei sau că rudele revin acasă., cei plecați își găsesc greu locul. Acasă e unde? 
 
Intrarea este liberă pe bază de rezervare la centrulreplika@gmail.com, Centrul de Teatru Educațional Replika, str. Lânăriei nr. 93-95
Durată: 1h, Limită de vârstă: +10

Buletin de Telciu a constat anul acesta în următoarele activități comunitare culturale:
• Proiecția în aer liber a documentarului în lucru “Telciu”, și discuție cu regizorul Vlad Petri (cercetare realizată de Valer Simion Cosma și Theodor Constantiniu)
• Proiecție în aer liber de animații pentru copii
• Proiecția în aer liber a documentarului “Școala noastră” (2011, r. Mona Nicoară și Miruna Coca-Cosma)
• Vizionare și discuție cu echipa spectacolului de teatru “Vi me som rom/Și eu sunt rom”, pe tema identității rome (cu Mădălina Brândușe, Alfredo Minea, Raj Alexandru Udrea, r. Andrei Șerban, prod. Macaz, București)
• Vizionare și discuție cu echipa spectacolului de teatru “Foreplay”, pe tema mamelor adolescente (cu Teo Dincă, Voica Oltean, Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu, r. Ozana Nicolau, prod. Art Revolution și Centrul de teatru educațional Replika, parte a proiectului mameadolescente.ro)
• Vizionare și discuție cu echipa spectacolului de teatru “Baladele memoriei”, pe tema dialogului intergenrațional (de Ionela Pop, Raul Coldea, Nicoleta Esinencu, Oana Hodade, Doru Taloș, o producție Reactor de creație și experiment & Teatru Spălătorie)
Buletin de Telciu a constat anul acesta în următoarele activități educațional-artistice:
• Curs de limba engleză bazat pe pedagogii alternative cu Giorgiana Hornaru, Teodora Hovrea și Vlad Gheorghiu
• Atelier de teatru educațional cu Katia Pascariu & Mihaela Michailov, desfășurat între  8 iulie și 11 august, cu copii și adolescenți între 10 – 15 ani – s-a concretizat în spectacolul de teatru “Tot pe drum, pe drum, pe drum”
• Atelier de film stop-motion cu Bence Makkai, Selma Dragoș, Claudia Demeter și Hans Hedrich, desfășurat între 11 – 17 august, cu copii și adolescenți între 6 – 16 ani: s-a concretizat cu un film de animație stop motion realizat de copii împreună cu coordonatorii - https://youtu.be/L-WrZgq6nKc 
• Atelier de jonglerie cu Ana Leoca și Roxana Bolovan (Circus Fairies), desfășurat în perioada între 11 – 17 august, Telciu, cu copii între 6 și 12 ani
• Laborator de pictură murală cu Lucia Mărneanu/Dunga & Cristian Boboescu, care decurge între 20 august și 9 septembrie, urmând ca peretele pictat în cadrul atelierului să fie inaugurat în prima zi din anul școlar 2019-2020, în prezența coordonatorilor atelierului 
 

Buletin de Telciu este un proiect finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.