170 de trepte - Dincolo de blocuri
 
Turnul a fost inaugurat in noaptea de Revelion dintre anii 2012 si 2013 si face parte dintr-o serie de proiecte initiate de asociatia culturala Make a Point, ce au principal scop revitalizarea culturala a cartierului Pantelimon. Obiectivului industrial, unul dintre putinele de acest tip care inca isi mai indeplineste functia de baza (cresterea presiunii apei in conductele orasenilor), i-au fost astfel oferite o noua identitate si o noua menire.
 
Turnul de apa, transformat in Turn de Arta si spatiu expozitional, a gazduit pe parcursul celor trei ani de activitate experimente a numerosi artisti, dintre care ii amintim pe Suzana Dan, Catalin Cretu, Luca Istodor, Ioana Gheorghiu, Giles Eldrige, Cosmin Haias si Sorin Oncu, Carmen Rasovszky, Ramsey Arnaoot.
 
Turnul a primit in 2013, pe langa o noua identitate vizuala si o identitate culturala si turistica bine definita, prin construirea unei scari in jurul structurii, terminata cu o platforma panoramica. Situata la o inaltime de 28 m, platforma asigura o vedere de ansamblu asupra orasului, o vedere ce poate fi considerata esentiala pentru a descoperi si intelege marginile orasului est European si cartierul-dormitor. 
 
Turnul va fi deschis in fiecare joi, vineri si sambata intre orele 15:00 – 20:00, taxa de vizitare fiind in valoare de 5 lei, suma ce va contribui la desfasurarea activitatilor si proiectelor asociatiei Make a Point.

###
Make a Point este o Asociatie culturala infiintata in anul 2009 de catre trei oameni de arta: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Madalina Rosca si artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociatia organizeaza expozitii, spectacole, proiectii de film, seminarii, workshop-uri si este un spatiu dedicat expunerii de lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani intr-un loc aparent inaccesibil artei: o fosta hala a Postavariei Romane. In 2012 si in 2014, Make a Point a castigat Premiul al II-lea si respectiv al III-lea pentru Arta si Cultura la Gala Societatii Civile.
 
Pentru alte informatii ne gasiti la: point@makeapoint.ro
 
Sau pe Facebook