Ediția aniversară a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr deschide sezonul cu numărul 15 în București, în Parcul Obor, în perioada 22 august - 3 septembrie. Evenimentul aduce pe marele ecran din aer liber douăsprezece filme pentru copii, pelicule și animații educative perfecte pentru o seară petrecută împreună cu întreaga familie.

Pe lângă proiecțiile de film care încep în fiecare seară la ora 20:00, toate destinate audienței generale, publicul va avea ocazia să participe la ateliere de creație și educație cinematografică, spectacole de jonglerii și magie și un târg de produse handmade, care va avea și o zonă gastronomică. Accesul la toate evenimentele din cadrul KINOdiseea Open Air, ediția non-competițională a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr este gratuită iar programul complet este disponibil pe Facebook și pe site.

Programul este:

22 august - Motanul încălțat: Ultima dorință / Puss in Boots: The Last Wish, Regia: Joel Crawford, Januel Mercado, AG, animație, 101 min.

Sinopsis: Îndrăznețul haiduc Motanul încălțat descoperă că pasiunea lui pentru pericol și nesocotirea față de siguranță și-au pus amprenta pe sănătatea lui. Motanul a distrus opt din cele nouă vieți ale sale, deși a pierdut numărătoarea pe parcurs. Recuperarea acelor vieți îl va trimite pe Motanul încălțat în cea mai mare aventură de căutare de până acum. El pornește într-o călătorie epică în Pădurea Neagră pentru a găsi legendara Ultimă Dorință și a-și restabili viețile pierdute.

23 august - Babe - Cel mai curajos porc din lume – Regia Chris