Patru proiecte castigatoare, patru vapoare, tone de vopsea si 20 de voluntari au transformat in doar trei sapamani Constanta in capitala artei urbane din Romania. Orasul a cunoscut un veritabil facelift al vapoarelor sale simbol, care vor fi de astazi si exponate de arta urbana. 
     
Cele patru vapoare au devenit panze pentru lucrarile:

„Geometric Sea”, realizata de catre Cristina Alina Costea, a decoat vaporul de la Gara CFR Constanta;

„Scoica de mare integrata urban”, realizata de catre Bogdan Zimceac, a imbracat vaporul din zona Pescarie;

„Carnaval”, realizata de catre Andrada Chioibas si Raluca Mirela Dumitrascu, a fost transpusa pe vaporul de la iesirea spre Medgidia;

„Constanta, orasul soarelui”, realizata de catre Bebu Dura se regaseste pe vaporul de la iesirea spre Mangalia. 

Fiecare dintre cele patru proiecte  castigatoare a fost premiat cu cate 3000 RON, de catre Policolor.

Actiunea a avut loc la Constanta ca parte a campaniei “Culorile Romaniei”, initiativa a Policolor, prin care se doreste redarea culorii prin arta si pastrarea identitatii locale. Sponsorizarea Policolor s-a ridicat la suma de 28.000 de euro, compania furnizand materiale necesare si peste 1.000 de litri de vopsea pentru pictarea celor patru vapoare.  

Nu este pentru prima data cand proiectul “Culorile Romaniei” ajunge la Constanta. In 2015, vaporul de la intersectia bulevardelor Tomis si Aurel Vlaicu a fost transformat si pictat conform creatiei „Marea la rasarit, integrata urban”. Anul acesta, campania a avut o anvergura mai mare si un impact mult mai puternic. 4 vapoare, 380 de participanti, 90 de proiecte inscrise reprezinta doar o parte din ceea ce a insemnat in 2016 „Culorile Romaniei la Constanta”. Marius Vacaroiu, CEO Policolor, intr-o declaratie despre actiunile realizate in aceste trei saptamani, a precizat ca „intreaga echipa Policolor s-a dedicat acestui proiect.” Acesta a evidentiat implicarea autoritatilor locale, contributia artistilor, dar si ajutorul dat de echipa de 20 de voluntari din cadrul Universitatii Ovidius pentru vopsirea celor patru vapoare intr-un timp record. 

Tot in 2016 campania „Culorile Romanei” ajunge si in alte doua orase: Tismana, Ramnicu Sarat, pe o noua locomotiva pictata pentru CFR Calatori, in satele Luncavita, Corbi si Manzalesti, la doua muzee de interes national - Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul de Etnografie Tulcea si la Centrul Cultural Cartisoara.