Comunitatea din Cluj este invitată între 4-19 noiembrie, la Centrul Coregrafic OM pentru a trăi o experiență imersivă ce combină ilustrația cu video-ul și instalația în cadrul proiectului Vanishing Point/Punctul de fugă. Acest demers artistic abordează experienţa îngrijirii din perspectiva celui aflat în rolul de îngrijitor.

 

Punctul de fugă/Vanishing Point este un demers artistic care cercetează experienţa îngrijirii din perspectiva celui aflat în rolul de îngrijitor. Procesul s-a format în jurul nevoii de a înțelege complexitatea relației de îngrijire atunci când aceasta este caracterizată de diferite grade de codependență, de a face prezente aspecte care ocupă de obicei un spațiu restrâns în conştiinţa colectivă, mai ales atunci când nu ne confruntăm cu această situație într-un mod direct.

 

Vernisajul expoziție are loc pe 4 noiembrie, ora 19:00, la Centrul Coregrafic OM, iar instalația poate fi vizitată până pe 19 noiembrie.

 

Evenimentul Facebook: https://www.facebook.com/events/347003914567828/

 

Au fost invitate îngrijitoare şi îngrijitori din Cluj-Napoca într-o serie de ateliere în care, cu ajutorul  instrumentelor din artele performative, psihoterapie și box, am construit un context ludic pentru evocarea unor situații, dinamici și particularități ale acestei situaţii.

 

Ultima etapă din acest proces este o instalaţie cvasi-documentară, o mărturie a atelierelor, reconstruită ulterior în intenția de a comunica senzorial întâlnirea cu declinările și intersecțiile infinite ale aspectelor care țin de acest subiect și o intervenție stradală cu ilustrații realizate de Maria Brudașcă expusă în afișajul cinematografic de pe strada Regele Ferdinand 22-26 în perioada 26 octombrie - 19 noiembrie

 

Echipa artistică:

Echipa artistică

Ioana Hogman

Ela Ionescu

Ioana Țurcan

Mihai Păcurar

 

Mulțumim comunității locale, parte din proiect:

Viorica Matyas, Oana Chirilă, Lucaci Teodora, Márton Kármen, Mihaela Tiba, Mioara Rus, Ștefan-Robert Banc, Roszi Ganea.

 

Echipa de promovare:

 

Grafică și identitate vizuală: Maria Brudașcă

Project manager: Alexandru Teodorescu

Comunicare și PR: Creionetica

Locație asigurată de OM Centru Coregrafic

Afișaj asigurat de Fapte

Print: pehartie.ro & colorim

 

***

 

Despre organizator:

Madera Creation este o inițiativă de creație cultural-artistică, înființată în 2018 la Cluj, bazată pe explorare și interdisciplinaritate, ce își propune să aducă arta și cultura mai aproape comunitățile vulnerabile.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.