Alianta dintre Bitdefender si TechSoup a demarat in iunie anul trecut, in beneficiul a 600.000 de ONG-uri din Statele Unite ale Americii, valoarea donatiilor realizate de Bitdefender pana acum prin acest program fiind de jumatate de million de dolari.

Din aceasta luna, solutiile de securitate ale Bitdefender vor ajunge si la cele peste 800 de organizatii membre ale comunitatii Techsoup Romania, iar organizatiile eligibile au acces la patru game de solutii complexe.
 
”Ne vom indeplini misiunea de a-i proteja pe cei care au cu adevarat nevoie de noi si speram sa oferim un exemplu si altor companii din Romania si din Europa de Est. Aceasta regiune a progresat foarte mult in ultimele decenii si dorim sa sustinem aceasta dezvoltare si prin actiuni de responsabilitate sociala” spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist al Bitdefender.
 
Bitdefender Internet Security, Client Security and Management Server, Small Office Security si Bitdefender Antivirus for Mac sunt pachetele de produse destinate sa acopere nevoile de protectie informatica ale oricarei organizatii neguvernamentale din Romania, indiferent de marimea acesteia. 
ONG-urile care solicita produse Bitdefender si indeplinesc conditiile de eligibilitate achita doar o taxa modica de administrare, care permite functionarea programului Techsoup si extinderea sa catre si mai multe organizatii ale societatii civile din Romania.

”Suntem foarte mandri ca produsele Bitdefender sunt disponibile pentru organizatiile neguvernamentale romanesti. Pentru noi este un nou pas important in urmarirea misiunii noastre: de a oferi ONG-urilor servicii de tehnologie pe care si le pot permite si care sa ii ajute sa faca si mai mult bine. Este insa si un angajament fata de industria IT romaneasca, care produce produse competitive global, si in care noi credem foarte mult”, spune Radu Motoc, Director Executiv al TechSoup Romania.
 
Bitdefender impreuna cu TechSoup Romania, in parteneriat cu TechSoup Global, au inceput sa ofere ONG-urilor acces la cele mai bune produse de securitate informatica din lume in iunie 2013, facand disponibile produsele Bitdefender pentru organizatiile nonprofit din Statele Unite ale Americii. Este primul program filantropic global al unei companii IT romanesti - pana in acest moment 1182 de licente au fost distribuite prin TechSoup Global organizatiilor nonprofit, iar valoarea totala a contributiei Bitdefender este de aproape 500.000 USD.
 
In perioada urmatoare, programul va fi extins pentru a face produsele Bitdefender disponibile si organizatiilor nonprofit din Austria, Australia, Belgia, Canada, Germania, India, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelanda.
 
Mai multe informatii despre produse sunt disponibile pe www.techsoup.ro/bitdefender
 
***
Despre Bitdefender® 
Bitdefender este producatorul uneia dintre cele mai performante si eficiente game de solutii de securitate informatica atestate pe plan international. Inca din anul 2001, compania este unul dintre liderii industriei de securitate. In fiecare zi, tehnologia Bitdefender protejeaza datele digitale ale aproximativ 500 milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume. 
Recent, Bitdefender a primit doua distinctii foarte importante in industria de securitate: “Editor’s Choice” acordat de PC Mag pentru Bitdefender Antivirus Plus 2013, respectiv “GoldAward” de la TopTenREVIEWS, care a plasat produsul romanesc pe locul intai in urma testelor efectuate pe 25 de produse de securitate. De asemenea, tehnologiile antivirus Bitdefender s-au clasat pe primul loc in urma testelor specializate realizate de organisme independente de profil, printre care AV Test si AV-Comparatives. Mai multe informatii despre gama de solutii antivirus Bitdefender sunt disponibile pe site-ul companiei. 
In plus, Bitdefender pune la dispozitia utilizatorilor sai blogul HOTforSecurity, un hub cu informatii despre lumea securitatii IT, discutii despre amenintarile informatice de pe retelele sociale si sfaturi de protectie impotriva aplicatiilor periculoase de pe dispozitivele mobile.
 

Despre TechSoup Romania
Misiunea TechSoup Romania este ca fiecare organizatie neguvernamentala din Romania sa aiba tehnologia necesara pentru a-si indeplini misiunea la adevaratul potential.
Incurajam adoptarea de catre organizatii neguvernamentale a tehnologiilor si serviciilor online si oferim resurse de invatare. Credem ca accesul la tehnologie si utilizarea ei eficienta creste semnificativ capacitatea ONG-urilor de a face mai mult bine, de la fundraising si o mai buna comunicare cu beneficiarii sau partenerii la un management eficient al informatiei sau al documentelor.
 
Din 2009, impreuna cu partenerii nostri donatori - Adobe, Cisco si Microsoft - am ajutat peste 800 ONG-uri din Romania sa faca economii de peste 1,8 milioane de dolari la accesarea de produse software.
 
TechSoup Romania este parte a retelei TechSoup Global, care faciliteaza ONG-urilor din peste 80 de tari accesul la tehnologie.
 
Pentru a avea acces la aceste produse, orice organizatie neguvernamentala se poate inregistra gratuit in comunitatea TechSoup Romania: https://www.techsoup.ro/join