Cetățenii orașului București împreună cu CeRe și Expert Forum organizează online duminică 20 septembrie, orele 11.00 - 13.00, un dialog civilizat între ei și Candidații pentru Primăria Municipiului București. Forumul de Candidați este al doilea de acest fel, primul fiind organizat în mai 2016 și reprezintă oportunitatea perfectă pentru ca cetățenii să își exprime viziunea despre orașul lor și să afle direct de la candidați propunerile electorale pentru acest mandat. 
 
Activitatea diversă a organizatorilor evenimentului acoperă ultimii 10 ani din viața cartierelor Bucureștiului: ocrotirea patrimoniului construit, protejarea parcurilor și a spațiilor verzi, transparentizarea instituțiilor publice, mobilitate urbană și infrastructură, protecție socială și societate, accesul și participarea cetățenilor la procesul de luare a deciziei publice. 
 
Majoritatea cetățenilor implicați în aceste activități sunt voluntari și au invitat la o discuție onestă, deschisă și civilizată, pe principalii competitori la Primăria Municipiului București:
 
-       Domnul Călin Popescu-Tăriceanu, candidatul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE)
-       Domnul Cătălin Deaconescu, candidat al Partidului Național Liberal (PNL) pentru funcția de Consilier în Consiliul General al Municipiului București,
-       Doamna Gabriela Firea, candidata Partidului Social Democrat (PSD)
-       Domnul Ioan Sîrbu, candidatul Alianţei PRO-Bucureşti 2020
-       Domnul Nicușor Dan, candidat independent susținut de Alianța USR-PLUS și PNL
-       Domnul Traian Băsescu, candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP)
 
Invitații vor răspunde întrebărilor bazate pe experiențele de lucru ale grupurilor civice, asociațiilor dar și celor primite din public în timpul forumului. Dialogul va acoperi următoarele domenii de interes pentru bucureșteni: problematica parcurilor, spațiilor verzi și a spațiului urban, dezvoltarea imobiliară haotică și protejarea patrimoniului, infrastructura și mobilitatea urbană, transparența decizională, integritatea și calitatea serviciilor administrației publice, dialogul și colaborarea dintre comunități și autorități, protecția socială și societate.
 
Oana Preda, director executiv al CeRe: Centrul de Resurse pentru Participare Publică și Ana Otilia Nuțu, Analist de politici publice în energie şi infrastructură al Expert Forum (Efor) vor fi moderatorii Forumului de Candidați.
 
Evenimentul va avea loc în regim de videoconferință pe Zoom și va fi transmis Live pe Facebook