• Absolvenții Programului de Leadership Createrra participă la o lansare de carte colectivă, eveniment demn de Cartea Recordurilor.
  • Fondurile strânse în urma vânzării cărților vor fi donate Asociației Lindenfeld, pentru facilitarea ședințelor de psihoterapie pentru copiii și tinerii abandonați.
  • Cei 46 de autori activează în domenii diferite, fiind antreprenori, manageri, scenariști, psihologi, terapeuți.
  • Programul de Leadership Createrra se desfășoară pe parcursul unui an și costă 200 de euro pe lună, punând accentul pe partea ontologică a omului.

 

Cei 46 de absolvenți ai Programului de Leadership Createrra își vând cărțile scrise în cadrul unui eveniment-fenomen de lansare de carte, demn de Cartea Recordurilor, iar banii strânși vor fi donați programului Ajungem MARI” al Asociației Lindenfeld, care susține educația copiilor și tinerilor din centre de plasament și medii defavorizate.

 

„Anul acesta, pe 17 februarie va avea loc evenimentul TransformNation, care este, de fapt, încununarea unui an de leadership a unui grup de 46 de oameni care au hotărât să-și publice cărțile împreună. Ideea acestui eveniment, care va intra în Cartea Recordurilor, fiind ceva ce nu s-a mai făcut până acum la acest nivel, a venit din înțelegerea că a renunța la gloria personală în favoarea unității și a unei măreții colective este, de fapt, calea prin care oamenii pot atinge obiective înalte. În momentul în care o persoană renunță la individualitatea sa în favoarea umanității, toate se îndeplinesc. Noi alegem să oferim fondurile colectate tocmai pentru a transmite mai departe această dorință de a face bine”, explică Marius Spiridon, fondator Createrra, organizatorul Programului de Leadership și al evenimentului TransformNation.

 

Acesta estimează că la finalul evenimentului se vor strânge minimum 115.000 de lei (aproximativ 23.000 de euro) care vor fi donați Asociației Lindenfeld, contribuind astfel la incluziunea socială a copiilor abandonați prin direcționarea banilor către ședințe de psihoterapie. „Din experiența mea, fiecare autor va vinde la acest eveniment între 50 și 100 de cărți, prețul mediu al unei cărți fiind de 50 de lei. TransformNation este la a doua ediție, anul trecut au fost 20 de autori, iar banii strânși au fost direcționați tot pentru susținerea copiilor defavorizați. De regulă, ne gândim la copii, la dezvoltarea meseriilor”, precizează fondatorul Createrra.

 

La Programul de Leadership Createrra 2023-2024 au participat persoane din România și din Republica Moldova. Evenimentul de absolvire și lansare de carte din Chișinău, la care au participat 28 de autori, a avut loc pe 10 februarie și a intrat în Cartea Recordurilor, devenind record național în domeniul social și cultural, fiind validat de Agenția de Recorduri Naționale a Moldovei.

 

„O treime dintre absolvenții din acest an sunt din Republica Moldova. Faptul că în cadrul Programului de Leadership Createrra au participat oameni de pe ambele părți ale Prutului este din nou un simbol al unității. Createrra este despre a unifica oamenii, iar evenimentul TransformNation este despre transformarea unei națiuni. Subiectele pe care oamenii le-au discutat în cărțile lor, pe care le aduc și le expun publicului sunt tocmai despre a unifica, despre a vindeca, despre a aduce laolaltă, despre a cauza responsabilitate în interiorul oamenilor în legătură cu propria lor stare. Noi suntem responsabili de fericirea noastră și în momentul în care acest «noi» devine din ce în ce mai mare, națiunea capătă o conștiință de sine, devine responsabilă pentru propriul univers”, explică Marius Spiridon.

 

La Programul de Leadership Createrra au participat oameni din diverse domenii – antreprenori, manageri, scenariști, psihologi, terapeuți.

 

„Noi am demistificat scrierea cărților. Toată transformarea noastră pe parcursul programului a fost de așa natură încât să depășim toate conversațiile interioare care ne-au oprit până acum să realizăm lucruri mărețe: «Nu pot», «Nu știu», «Nu reușesc», «Nu sunt în stare», «De ce vocea mea ar conta?», «Cine ar citi cartea mea?». Am reușit și pentru că ne-am susținut unii pe alții. De altfel, eu am descoperit că cel mai important lucru este să începi. După ce vezi că poți, nu te mai oprești până nu termini. Și, imediat, te gândești la următoarea carte”, povestește Maria Duduman, unul dintre cei 46 de absolvenți, autoarea cărții „Exerciții de Iubire – calea către echilibru într-o lume fără repere”. În cartea sa, aceasta spune povestea care a stat la baza dezvoltării „Fă Bine!”, o platformă care azi generează impact social multiplicat și care, în ultimii ani, a susținut zeci de mii de persoane. Maria Duduman recunoaște că a ales să-și pună povestea pe hârtie pentru a fi inspirație și încredere pentru orice femeie și mamă care trece prin momente de zbucium și discriminare, personală și profesională.

 

„Scrierea cărții a fost un proces de autodescoperire. Prin aranjarea gândurilor în pagină am depășit cea mai mare provocare – cea de a trece peste propriile limite și convingeri. Teama de eșec a devenit oportunitate de învățare și transformare. Prin împărtășirea esenței interioare în această carte, acum știu că pot să inspir anume prin ceea ce conțin. Am convingerea că ofer valoare fiecărui cititor, că am ceva important de spus și că experiențele mele pot avea un impact pozitiv asupra celorlalți. E revelator și de-a dreptul fantastic”, spune Daniela Gîrjev, autoarea cărții „Spațiul Care Ne Definește și Ne Inspiră”, care a participat și la lansarea de la Chișinău.

 

Programul de Leadership Createrra se desfășoară pe parcursul unui an și costă 200 de euro pe lună. Următorul va începe pe 24 februarie, iar organizatorii estimează că vor avea în jur de 80 de cursanți. „Programul este unic pentru că se ocupă de partea ontologică a omului, ontologia fiind știința ființei. După cum putem observa, ființa nu este un subiect abordat în educația clasică, tradițională. Latura ontologică presupune că oamenii descoperă că resursele se află, de fapt, în interiorul lor, că ceea ce au ei de oferit altora se află în interiorul lor, ca fel de a fi”, explică Marius Spiridon.

 

Acesta precizează că Programul de Leadership Createrra înseamnă cel puțin 400 de ore de practică și cel puțin 50 de ore de asistență alături de creatori de programe de succes, de interacțiune cu oamenii, absolvirea pe scenă, marele test de a fi în fața unui public larg, de 400-500 de persoane, și, nu în ultimul rând, șansa de a deveni autoritate în propria viață.
 

Evenimentul TransformNation va avea loc pe 17 februarie, la Crown Plaza, dar și online, între orele 9.00 și 18.30. Acesta este moderat de Alexandra Revnic, Actor & Public Speaking Trainer, și Andrei Dunuță, Sales & Public Speaking Trainer, va include o sesiune de inspirație cu Marius Spiridon, fondator Createrra, autor, trainer și mentor, lansarea colectivă de carte, dar și o tombolă cu premii și momente artistice.

 

***

 

Despre:

Createrra s-a născut la Brașov în 2016 și de atunci inspiră oamenii să devină lideri ce creează relații și comportamente armonioase, bazate pe responsabilitate, autenticitate și integritate, trăindu-și viața cu pasiune și obținând ceea ce este important pentru ei. Compania colaborează cu traineri și creatori de calitate, din România și din diaspora, organizând cursuri transformaționale și sesiuni individuale pentru adulți și copii, cu intenția de a genera maturizarea spirituală a sistemelor educaționale, politice și sociale, prin transformarea umanității la nivel de comunicare și comportament. Până în momentul de față, Createrra a dezvoltat peste 30 de cursuri, la care au participat