FEDIAF - Federaţia Europeană a Industriei de Petfood - prezintă astăzi perspectiva anuală asupra populaţiei de animale de companie şi pieţei în domeniu din Europa. Numărul gospodăriilor care dețin animale de companie a ajuns la 85 de milioane și cifra de afaceri a hranei pentru animale de companie la 21 de miliarde de euro, dovadă că europenii rămân dedicați animalelor de companie.

Date europene relavante:
● 85 de milioane de gospodării dețin un animal de companie (38% din toate gospodăriile);
● Cifra de afaceri anuală a hranei pentru animale de companie: 21 miliarde euro;
● Vânzări anuale de hrană pentru animale de companie: 8,5 miliarde de tone;
● Rata anuală de creștere a industriei pentru hrana animalelor de companie: 2,6%;
● Servicii și produse aferente animalelor de companie în valoare de 19,7 miliarde de euro.
 
„Suntem încântați - deși nu suntem surprinși - să citim aceste date pozitive despre animalele de companie. Acestea sunt însoțitori minunați și ne îmbunătățesc viața în atât de multe moduri. Pe lângă faptul că oferă iubire necondiționată și companie, știința a dovedit numeroasele moduri în care animalele de companie oferă beneficii pentru sănătatea noastră. În ultimele luni, ne-am confruntat cu provocări fără precedent pentru sănătatea noastră fizică și psihică. În aceste vremuri grele, 85 de milioane de gospodării europene / 195,5 milioane de oamenii au putut fi recunoscători pentru dragostea oferită de animalele de companie.” declară Thomas Meyer, Secretarul General al FEDIAF.
 
Privind mai detaliat aceste date, Joeri Van den Bergh, de la InSites Consulting, comentează: 
„Termenul „pet” (animal de companie) a fost frecvent înlocuit de „companion” în ultimii ani, valoarea animalelor de companie fiind recunoscută în întreaga lume. Mai mult, este clar că deţinătorii nu au intenția de a reduce cheltuielile cu însoțitorii lor. Am fost interesat să citesc că pe lângă o cifră de afaceri masivă de 21 miliarde de euro pentru hrana animalelor de companie, 8,7 miliarde de euro sunt cheltuite pentru accesorii și 11 miliarde de euro pentru servicii. Ultimele noastre cercetări realizate la InSites arată că îngrijim animalele de companie ca pe membri ai familiei.”
 
 
***
Despre FEDIAF 
FEDIAF reprezintă industria alimentară europeană pentru animale de companie cu aproximativ 200 de locații de producție. Este o organizație umbrelă a asociațiilor naționale din industria alimentară pentru animale de companie, plus companii membre. Misiunea FEDIAF este de a fi vocea credibilă și responsabilă a industriei alimentare europene pentru animale de companie care colaborează cu autoritățile, autoritățile de reglementare și mediul academic pentru a obține condiții favorabile pentru furnizarea de produse sigure, hrănitoare și palatabile animalelor de companie și proprietarilor lor. Cu sediul la Bruxelles, FEDIAF se angajează pe deplin să promoveze proprietatea responsabilă a animalelor de companie, bunăstarea animalelor de companie, rolul lor social important și respectarea dezvoltării durabile. 

Despre ARPAC
Fondată în 2003, Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie este o organizaţie non-guvernamentala, non-profit, creată pentru a reprezenta, sprijini şi susţine interesele importatorilor şi producătorilor de hrană pentru animale de companie. ARPAC este reprezentanta industriei de profil din România în relaţia cu partenerii, cu autorităţile şi cu diferite structuri guvernamentale sau neguvernamentale la nivel european în formularea de politici cât mai favorabile industriei de hrană pentru animale de companie. Din 2006, Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie este membră a Federaţiei Europene a Industriei de Petfood (European Pet Food Industry Federation - FEDIAF).