Data de 30 septembrie va fi o zi cu adevărat specială pentru societatea civilă. Prin intermediul proiectului A4ACTIVISM, agenția Creionetica construiește puntea între activiști și designeri. Pentru o zi, organizațiile neguvernamentale, designerii, artiștii și publicul pasionat de problemele lumii înconjurătoare sunt invitați să sărbătorească ACTIVIST POSTER DAY.

Vor avea loc workshop-uri de creație, o expoziție de afișe activiste și o lansare de album de artă despre istoria vizuala a societății civile, iar la finalul serii publicul va sărbători pe ritmuri electro-fusion la concertul trupei Crowd Control. Intrarea este liberă.

Agenda evenimentului:
• 11:00 - 14:00 Workshop-ul A4 A Good Brand 
• 15:00 - 18:00 Workshop-ul A4 Awesome Graphic Design
• 15:00 - 18:00 Workshop-ul A 4 Design Thinking
• 20:00 Vernisaj: Expoziția de afișe activiste
• 20:00 Lansarea albumului A4Activism
• 22:00 Concert electrofusion cu trupa Crowd Control și proiecție de animație
 
Evenimentul are loc la Club Centru (Calea Victoriei 48-50 – pasajul Victoria), iar intrarea este liberă.

Call de înscriere la workshop-urile A4ACTIVISM
În prima parte a zilei de 30 septembrie vor avea loc trei workshop-uri de creație la Club Centru (Calea Victoriei 48-50 – pasajul Victoria), coordonate de partenerii proiectului, Artivist și Asociația D’Avent.  Call-ul de înscrieri la aceste ateliere se adresează tuturor organizațiilor neguvernamentale, designerilor și artiștilor care vor să-și dezvolte competențele creative la următorul nivel. 
1. A4 A Good Brand - Workshop de branding pentru ONG-iști pasionați de comunicare, coordonat de Artivist
2. A4 Awesome Graphic Design - Workshop de graphic design pentru ONG-iști pasionați de grafică și comunicare vizuală, coordonat de Artivist
3. A4Design Thinking - Design de obiect pentru makeri, ONG-iști și pasionați de soluții inteligente, coordonat de Asociația D’Avent și Mihnea Gilduș

Și tu poți participa la unul dintre cele trei workshop-uri! Tot ce trebuie să faci este să alegi domeniul care ți se potrivește și să completezi formularul de pe website-ul proiectului
www.a4activism.ro. Deadline-ul înscrierilor este 22 septembrie, iar participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. 

În a doua parte a serii, va avea loc vernisajul expoziției de afișe activiste va include, pe de o parte, cele 20 de lucrări câștigătoare în urma concursului Power to the Poster, iar pe de altă parte, va prezenta o selecție de postere din albumul de artă A4Activism, organizat în cinci capitole: ecologie, drepturile omului, sănătate, educație și cultură și conflicte politice.

După ora 22:00, CROWD CONTROL va performa un show audio-vizual de muzică electro-fusion. Trio-ul bucureștean invită cu fiecare performance într-o călătorie deosebită la granița subțire dintre manifest social, vizualuri animate cu colaje suprarealiste și muzică independentă.
 
***
A4Activism propune o scurtă istorie vizuală a posterului în relație cu societatea civilă. Agenția Creionetica surprinde printr-o serie de instrumente educative relația dintre problemele lumii înconjurătoare, conștiință socială și manifestările artistice ce militează pentru schimbare din secolul XIX și până în zilele noastre. 

Proiectul este inițiat de Agenția Creionetica, în parteneriat Artivist și Asociația D’Avent și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Român (www.afcn.ro). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.