Fundația Comunitară Buzău și elevii Colegiului Național B.P. Hașdeu lansează boomerang, un podcast video ce aduce în fața publicului buzoian, și nu numai, oameni și conversații cu impact în comunitate. Subiectele pe care boomerang pune reflectorul sunt educația și filantropia. Podcastul va avea episoade lunare iar primul episod, lansat în ianuarie 2023, îl are ca invitat pe Alex Dima, buzoianul care realizează de 15 ani emisiunea "România te iubesc" de la PROTV.

Primul episod al podcastului boomerang, ce îl are invitat pe Alex Dima, poate fi urmărit aici: https://youtu.be/IajGt4g1dOU.

boomerang, podcastul conceput și lansat de Fundația Comunitară Buzău și Colegiul Național B. P. Hasdeu, are ca obiectiv dezvoltarea pe plan local și național a unui instrument care promovează oamenii din spatele faptelor bune și oferă inspirație pentru creșterea spiritului de inițiativă în Buzău. Invitații sunt oameni reprezentativi pentru comunitatea buzoiana, oameni cu viziune, inspirație și mult curaj, care fie au origini în Buzău fie s-au mutat în Buzău. Acești oameni pot oferi un model de bune practici pentru comunitatea buzoiană.

Echipa care realizează podcastul boomerang este formată din reprezentanți ai Fundației Comunitare Buzău (Lavinia Iordache, Narcisa Dumitru, Anca Nicolescu în rolurile de moderator, PR si comunicare) și elevi ai C.N.B.P. Hașdeu care s-au ocupat împreună de toate detaliile proiectului: dezvoltarea conceptului la nivel local, realizarea decorului din studio, profilul invitatilor, speech-ul și întrebările, apoi editarea și montarea materialului video și partea de comunicare și promovare. Proiectul este realizat cu sprijinul Unicredit Consumer Financing.

"Mă bucur enorm că am reușit să implementăm acest concept pe plan local. Lucrăm la proiect din luna decembrie anul trecut și este extraordinar că am reușit într-un timp atât de scurt sa punem pe picioare acest proiect. În cadrul acestui proiect lucrăm împreună cu elevii de la C.N. B.P. Hașdeu care au o contribuție diversă: sunt în rol de co-moderator, filmează, editează și montează materialele video. Noi, cei din partea Fundației Comunitare Buzău ne ocupăm de invitați, de parteneriate și de promovare. Scopul podcastului este de a aduce alături de noi, într-un cadru prietenos, oameni reprezentativi din comunitatea buzoiană, cu povești de viață interesante și conversați care să ne inspire, să ne motiveze și să ne apropie ca și comunitate. Suntem la început de drum într-un proiect inedit pe care ne dorim să il cresti frumos" - declară Lavinia Iordache, moderator al podcastului boomerang și coordonator de dezvoltare strategică la Fundația Comunitară Buzău.

"Sunt foarte pasionat de dezbateri. Aceasta pasiune îmi ocupă cam tot timpul în afara orelor de liceu. De asemenea, îmi place sa fiu pus în situații noi care sa mă scoată din zona de confort, cum este rolul de co-moderator in cadrul podcastului boomerang. Când nu fac speech-uri pentru clubul de debate, îmi place sa citesc și sa aflu aspecte interesante despre tot felul de subiecte.” spune Luca Vlad, primul elev co-moderator al podcastului boomerang și elev in clasa a XI-a la Colegiul Național B. P. Hasdeu.

Nu o sa vină nimeni să îți impună schimbarea. Suntem în zona lui “ar trebui” dar până să ajungem ca acel “ar trebui” să se întâmple trebuie să fac eu schimbarea. Eu schimb un pic aici, tu schimbi un pic acolo, el schimbă un pic acolo și o să ne dăm seama că la un moment dat picăturile astea se vor uni și vor face o picătură mai mare, o cantitate mai mare de bine. Până să ajungem la aplicarea legii eu cred că putem sa începem de la bucațele mici.” - Alex Dima.

***

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește un context favorabil pentru a crește filantropia pe plan local, prin crearea și implementarea de fonduri tematice, fonduri numite, programe, evenimente, prin care sprijina lideri informali, ONG-uri și companii să dezvolte împreună un Buzău modern, dinamic și cu exemple de bune practici pentru comunitatea locală.