Campania #ALL4UKAINE continuă cu a doua săptămână în care voluntarii așteaptă bucureștenii la centrul de colectare situat pe strada Plevnei, numărul 61, în incinta fostului Silver Church (Preoteasa), lângă Casa de Cultură a Studenților. Programul centrului este de luni până duminică, între 9:00 la 20:00.

Tinerii din București au trimis în prima săptămână, în total, 7 tone de donații la vamele Isaccea și Siret, urmând ca încă alte 17 tone să plece pe săptămâna aceasta la Chișinău și la Sighetu Marmației.

Centrul de donare
Asociația Frends pentru Dezvoltare București, alături de Uniunea Studenților din România, Rotary Club Cișmigiu și alți parteneri strategici și-au unit forțele pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Bucureștenii care vor să fie alături de cei care au părăsit zona de conflict și s-au refugiat în țara noastră, pot ajuta cu donații la centrul din incinta Silver Church sau pot dona pe platforma gogetfunding.com.

Voluntarii sunt încontinuu la curent cu nevoile exprimate de către ceilalți voluntari de la graniță sau de către români care au în îngrijire ucraineni și vor încerca să răspundă rapid, în funcție de stocul de donații primit. De aceea, ajutorul fiecăruia dintre noi, oricât de mic, contează enorm pentru aceste persoane nevinovate.

Refugiații au nevoie mai ales de haine, produse de igienă personală, produse pentru nou-născuți, haine pentru copii de toate vârstele, jucării, alimente neperisabile, măști chirurgicale, dezinfectanți, medicamente de uz larg.

Ne dorim ca gestul nostru de empatie să inspire pe cât mai mulți români și să doneze orice le stă în putere. Cred că acest război va lăsa urme adânci din punct de vedere psihologic, iar ajutorul nostru, pentru a-i face pe acești oameni să se simtă în siguranță în țara noastră este deosebit de important. Zilnic vin oameni la centrul de donare care doresc să ajute, chiar și cu o conservă sau un ursuleț de pluș. Orice gest ne emoționează și ne dă putere tuturor să continuăm acest proiect până când vom reuși să ajutăm cât mai mulți refugiați”, spune Alex Vasile, unul dintre managerii de proiect, fost președinte al Uniunii Studenților din România.


Donare de sânge

Societatea Studenților în Medicină din București, s-a implicat activ în în ajutorul donatorilor de sânge de la centrele de transfuzie sanguină din Capitală, dar și în informarea corectă a donatorilor pe paginile SSMB și ale partenerilor proiectului.

Studenții au ajutat personalul medical al Centrului de Transfuzie Sanguină București în perioada de prelungire a programului, dar au contribuit și la fluidizarea fluxului de donatori. Românii care doresc să doneze sânge pentru victimele din Ucraina o pot face atât la Centrul de Transfuzie Sanguină București, cât și la Spitalul Universitar București sau Spitalul Militar Central.

Nimeni nu vrea să știe cum e în război și cât de importantă este o pungă de sânge. Prin încurajarea și susținerea donării de sânge, noi, românii, ajutăm oamenii din Ucraina să fie tratați în urma rănilor din atacuri. Campania #ALL4UKRAINE reunește toate eforturile noastre și ale prietenilor noștri din alte organizații. Încercăm să facem tot ce putem mai bine pentru ca refugiații ucraineni să se simtă mai bine și în siguranță în România. Ne dorim ca acțiunile noastre să îi determine și pe alți români să facă o faptă bună și să doneze orice își permit”, a completat David Radu, manager de proiect, voluntar al Asociației Frends pentru Dezvoltare București și reprezentant al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România.


Susținere financiară
Într-o săptămână în care eforturile comune au fost concentrate pe donarea de produse pentru refugiați, totuși organizatorii au înregistrat peste 2.000 lei donați pe platforma specială online. Aceasta a fost creată pentru a strânge fonduri pentru achiziția de medicamente necesare, în cazurile multiplele cazuri în care procurarea acestora nu poate fi făcută pe bază de donații. Românii care doresc să contribuie financiar o pot face pe platforma gogetfunding.com/toti4ucraina.

De asemenea, Rotary Club Cișmigiu a colectat 30.000 de dolari din donații ale partenerilor săi. Aceștia vor fi cheltuiți transparent, pentru nevoile punctuale ale refugiaților. În urma achizițiilor, pe contul de Facebook al organizației vor fi detaliate sumele, dar și unde au fost trimise produsele respective.

Rotary Club Cișmigiu își dedică activitatea oamenilor care au nevoie de o mână de ajutor, iar refugiații din Ucraina fac parte din misiunea noastră - Service above self. Ne-am alăturat campaniei deoarece credem că eforturile comune pot rezolva o parte dintre nevoile refugiaților mai rapid decât acțiunile individuale. Empatia tuturor a făcut ca acești oameni, care fug de război, să se simtă în siguranță în România. Suntem recunoscători și le mulțumim tuturor celor care au rezonat cu noi și au donat.

Ne dorim să strângem cât mai multe donații, atât financiare, cât și produse, pentru a putea răspunde afirmativ de fiecare dată când avem solicitări de la granițe. Cred că trebuie să ne punem mai des în locul acelor oameni care poate că înainte aveau tot ce își doreau, dar acum au toată viața într-un singur bagaj.
”, a adăugat Andrei Botez, reprezentant Rotary Club Cișmigiu.