Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a făcut ieri o vizită refugiaților ucraineni cazați la EDU-CAMPUS CONCORDIA în Ploiești. De la 1 martie, peste 400 de refugiați ucrainieni au fost primiți și sprijiniți de către Organizația Umanitară CONCORDIA în cele două centre de tranzit de la EDU-CAMPUS Ploiești și de la Casa Iuda din București.

Principesa Maria a fost întâmpinată de reprezentanții Organizației Umanitare CONCORDIA și de voluntarii Asociației Mozaic Comunitar din Ploiești. Alteța Sa Regală a vizitat campusul și i-a cunoscut pe cei care lucrează îndeaproape zi de zi cu refugiații. Totodată a oferit donații refugiaților cazați în campus, a discutat cu aceștia și și-a arătat compasiunea față de situația grea prin care aceștia trec de la începutul războiului. „Alteța Sa ne-a fost aproape chiar de la începutul războiului și suntem onorați că ne-a vizitat și în aceste momente provocatoare. În decursul anilor, am simțit întotdeauna sprijinul Principesei Maria, fiind unul din oamenii cu suflet mare care înțelege pe deplin misiunea organizației noastre.” Declară Elena Matache, Director Executiv Programe și Proiecte CONCORDIA România.

De la începutul crizei din Ucraina, Organizația Umanitară CONCORDIA, alături de parteneri săi, a ajutat peste 400 de persoane de persoane refugiate, oferind cazare și mese, consiliere psihologică, produse de igienă și îmbrăcăminte, acces la servicii medicale, transport și suport pentru organizarea formalităților de transfer către alte destinații.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a oferit Înaltul Patronaj Organizației Umanitare CONCORDIA cu prilejul principalului eveniment anual de strângere de fonduri, Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, în anul 2015.

Cine dorește să sprijine această inițiativă, poate face o donație online aici https://www.concordia.org.ro/ajuta-si-tu/doneaza-online/ sau în conturile bancare ale organizației: RON: RO32 RZBR 0000 0600 0240 8036 | EUR: RO16 RZBR 0000 0600 0240 8033 | USD: RO59 RZBR 0000 0600 0240 8035***
Cu un istoric de 30 de ani în România, CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.