Interesul limitat al electoratului pentru alegerile pentru Parlamentul European, derapajele legale si discursive care pot aparea in perioadele premergatoare alegerilor, precum si insasi semnificatia scrutinului creeaza contextul pentru ca organizatiile societatii civile sa devina mai active si sa urmareasca indeaproape campaniile electorale si evenimentele care au loc in anii electorali. Pornind de la aceasta asumptie, prin evenimentul propus, ANBCC urmareste stimularea discutiilor constructive intre reprezentantii organizatiilor societatii civile din Romania privind rolul pe care acestea il au si il pot avea in crearea premiselor pentru exercitarea corecta a dreptului la vot de catre cetatenii romani, in contextul alegerilor pentru reprezentantii Romaniei din Parlamentul European din 25 mai a.c.

Intr-o atmosfera favorabila dezbaterii, initierii si dezvoltarii de parteneriate, creata prin metoda cafenelei publice, participantii la eveniment vor fi invitati sa isi aduca aportul la dezvoltarea unei potentiale agende a ONG-istului european, prin formularea de raspunsuri la intrebari precum: Ce lectii au fost invatate in urma alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2009 si cum influenteaza acestea activitatea curenta a ONG prezente? In ce masura si cum poate contribui sectorul ONG la promovarea unui discurs european in mass-media? Cum poate contribui sectorul asociativ la stimularea participarii cetatenilor romani la scrutinul din 25 mai a.c.? 

Societatea civila si alegerile pentru Parlamentul European: Pasi in dezvoltarea agendei ONG-istului european este primul eveniment dintr-o serie de trei intalniri pe care ANBCC le propune reprezentantilor organizatiilor societatii civile in vederea dezvoltarii participative a agendei ONG-istului european, material care sa stimuleze participarea sectorului ONG si a cetatenilor romani la dezvoltarea politicilor europene.

Confirmarea prezentei: la telefon 021 313 40 06 sau e-mail anbcc@robcc.ro, pana la data de 6 mai 2014. Persoana de contact: Alina Iosifescu, Coordonator relatii publice ANBCC.
 
Eveniment organizat in cadrul proiectului EPIC: Initiative de participare europeana pentru cetateni, proiect  finantat cu sprijinul Comisiei Europene, prin intermediul programului Europa pentru cetateni. Acest material reflecta numai punctul de vedere al autorilor si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.