Asociația The Social Incubator a organizat a treia ediție a turneului Fotbal pentru Schimbare, sub egida Sport for Good.

Fondurile strânse în cadrul evenimentelor Sport for Good ale asociației au scopul de a sprijini tinerii din medii vulnerabile, în special tinerii din sistemul de protecție a copilului aflați în procesul de tranziție către viața de adult, într-un mod care le pune în valoare aptitudinile și care le asigură independența financiară.

Fotbal pentru Schimbare” a adus împreună la Năstase & Marica Sports Club 165 de jucători amatori de fotbal care, pe lângă practicarea sportului preferat, au avut ocazia să facă și o faptă bună, prin contribuția la cauza tinerilor din medii vulnerabile.

Jucătorii, angajati ai unor companii din România, organizați în 20 de echipe și-au disputat trofeul în cadrul unui tablou de joc echilbrat. Echipa Biborțeni Aqua a câștigat trofeul “Fotbal pentru Schimbare” la finalul unei zile pline de fotbal și dinamism.

Contribuția susținătorilor la “Fotbal pentru Schimbare” însumează aproximativ 13.000 de Euro. Fondurile vor fi folosite pentru susținerea tinerilor din programul principal al asociației, Tineri de viitor, să se integreze mai ușor în societate și să își găsească primul loc de muncă.

Turneul a propus publicului și un meci demonstrativ.

Echipa formată din fotbaliștii Gabi Cânu, Florin Gardoș, Edi Stăncioiu, Eric de Oliveira împreună cu pasionații de fotbal: Dragoș Suciu (prezentator TV) , Andrei Bobeică (arbitru) si Cosmin Mihăiță (Sports Digital Marketing) a jucat împotriva echipei vedetelor formată din Sebastian Coțofană, Bogdan Techeș, Costi Max, Emilian, Mark Stam, Tobi Ibitoye.

 

***

 

“Fotbal pentru Schimbare“ a fost organizat în parteneriat cu Eurosport & Discorvery Rise, cu susținerea Coca-Cola HBC, Decathlon, KPMG, CEO Clubs, LSEG, DY Nutrition, AFI Europe. Parteneri ai turneului au fost: Austral, Biborțeni Aqua, DSV, HP, Iron Mountain, Quantum Shift, mogo, Rădăcini+, Systematic, Playerfy, e-goal, Easy Coffee.

Următorul eveniment Sport for Good, turneul “Tenis pentru Fapte Bune” își va desfășura a patra ediție între 22 și 24 septembrie.

Evenimentele Sport for Good ne aduc speranță și mult entuziasm în fiecare an. La turneul Fotbal pentru Schimbare participanții au avut o experiență memorabilă, fotbalul și competiția dintre echipe au fost la un nivel foarte bun. Ne bucurăm de fiecare dată când reușim să aducem împreună suporteri ai binelului”, a declarat Adriana Preda, director executiv The Social Incubator.

 

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, ȋnfiinţată ȋn 2014 pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor din medii defavorizate din România, prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Organizația oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați: cursuri gratuite de pregătire profesională și stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin pentru găsirea unei locuințe subvenționate. De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale, care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate. În 8 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 42 de proiecte implementate în 28 de județe, 8.724 de tineri participanți la activitățile de dezvoltare personală și profesională organizate și 1.619 tineri sprijiniți prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială și profesională, la nivel național. https://asociatiasocialincubator.org/