Sîmbătă și duminică, 11-12 mai 2019, între 11:00 și 18:00, locuitorii cartierului Străulești de toate vârstele sunt invitați să participe la atelierele creative din proiectul Portrete de cartier, în curtea și în fața Școlii gimnaziale nr. 184, Strada Ștefan Magheri nr. 13.
 
Participanții vor desena, vor învăța să ilustreze poveștile cartierului în tehnici diferite, vor povesti despre cartier în cuvinte și imagini și vor lucra la realizarea unei machete a cartierului Străulești, contribuind la conturarea unui portret colectiv al cartierului lor.

l
Programul eveniment l Intrare este liberă l

Atelierele vor fi ținute de echipa de artiști plastici ai Asociației Antistatic și echipa URBOTECA și fac parte din proiectul de înțelegere și activare artistică a cartierelor bucureștene Portrete de cartier, inițiat de Asociația Antistatic, în parteneriat cu A.T.U. Asociatia pentru Tranzitie Urbana, co-finanțat de AFCN.
Lucrurile descoperite în ateliere și în perioada de cercetare artistică în curs de desfășurare vor sta la baza creației artiștilor, care, împreună cu elemente create chiar de locuitorii cartierului, vor alcătui obiectul a doua expoziții în luna iunie, în Străulești și în centrul Bucureștiului.
 
Locuitorii cartierului Străulești sunt invitați pe pagina de Facebook a proiectului, să se implice și să sprijine echipa de artiști pentru a cunoaște cât mai bine locul și să își confirme participarea la eveniment.

Portrete de cartier. Proiect al Asociației Antistatic (), în parteneriat cu ATU, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Parteneri media: Tanănana, Radio România Cultural, Modernism, Decât O Revistă.

Sponsori : POSCA
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.