# Cautam noi povesti de succes de participare publica.
# Pentru a intra in competitie, completeaza formularul pana la data de 30 ianuarie 2015. 
# Poti scrie despre povestea ta sau poti nominaliza pe cineva care crezi ca merita.
 
Cu fiecare editie a Galei Premiilor Participarii Publice (G3P) spunem ca aceasta gala demonstreaza in primul rand ca “se poate”. Se poate ca oamenii obisnuiti sa ajunga la masa la care se iau deciziile.
 
Gala Premiilor Participarii Publice demonstreaza ca poti sa ai un cuvant de spus in deciziile care te privesc! Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe premiaza la G3P cetateni, organizatii si autoritati publice care demonstreaza prin exemplul propriu ca prin participare publica putem produce schimbari durabile pentru Romania – o tara in care cetatenii sunt interesati de ce se intampla in jurul lor, cer socoteala autoritatilor publice pentru decizii care ii privesc direct, iar autoritatile sunt deschise spre o comunicare reala cu cetatenii.
 
Doar doua dintre povestile premiate la Gala din 2014: Lenuta Zamfirescu a fost premiata pentru ca a reusit sa convinga autoritatile locale sa dezvolte reteaua de canalizare si sa asfalteze drumurile si trotuarele din Bereasca (jud. Prahova) si Asociatia Victoria Art pentru ca a convins Primaria si Consiliul Local sa sustina „Festivalul de Film Victoria”, prin care au revitalizat viata culturala si spiritul comunitar in orasul Victoria (jud Brasov).
 
Stim ca sunt din ce in ce mai multe exemple de organizatii si cetateni care au spus “nu“ resemnarii. Stim ca exista institutii publice care isi asculta cetatenii cand iau decizii. Dar trebuie sa afle cat mai multa lume de ele!

Completeaza formularul ca povestea sa ajunga mai departe!

Patru lucruri noi la editia din 2015: 
1. Poti nominaliza pe cineva! Daca stii pe cineva despre care te-a inspirat, completeaza formularul!
2. Exista o sectiune de concurs pentru jurnalisti! Cetatenii si organizatiile sunt invitati sa nominalizeze jurnalisti care au promovat povesti de participare publica si au contribuit astfel la succesul cetatenilor sau organizatiilor in interventii in decizia publica.
Daca te numeri printre cetatenii sau organizatiile care inscriu povestea de participare publica la Gala, poti nominaliza un jurnalist direct in formularul cu care te inscrii. Daca vrei sa nominalizezi un jurnalist sau esti jurnalist si vrei sa te inscrii in concurs, te rugam sa completezi formularul dedicat.
3. Toti premiantii participa la un curs de storytelling. Storytelling te invata sa spui povestea ta. Cum spunem si scriem povesti din comunitate? Cum am putea sa inspiram si sa atragem alte persoane alaturi de noi? Le vom afla de la jurnalistii de la Decat o Revista.
4. Trei castigatori vor participa la o vizita de studiu in Islanda pentru a explora modele de actiune civica dezvoltate de Citizens Foundation intr-o tara care a delegat scrierea constitutiei catre un grup de cetateni.
Mai multe despre primele cinci editii ale Galei Premiilor Participarii Publice si despre castigatori gasiti pe site-ul G3P.
 
Pentru a intra in competitie, completeaza formularul pana la data de 30 ianuarie 2015 si trimite-l pe e-mail la depozite@ce-re.ro, pe fax la 031 10 50 756 sau prin posta la adresa str. Sublocotenent Zaharia nr.22, sector 1, Bucuresti. Pentru informatii suplimentare: e-mail: depozite@ce-re.ro,  telefon 031 1050 755, persoana de contact Sinziana Dobre.
 
Povestile despre implicare trebuie auzite!
Editia a VI-a a Galei Premiilor Participarii Publice este realizata in parteneriat cu Decat o Revista si Citizens Foundation (Islanda).
 
Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe este o organizatie neguvernamentala a carei misiune este de a actiona pentru ca deciziile publice sa raspunda nevoilor si dorintelor actorilor sociali.