Au primit un sincer multumesc din partea comunitatii, voluntarii de la Agentia Nationala Antidrog (Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau), Fundatia Sfantul Ioan Bosco,  Centrul Regional de Ecologie Bacau (si Clubul Alpin), Asociatia Valoare Plus, Asociatia Oblio, Asociatia Interact, Leo Alpha “Young&Smart”, Asociatia Eminenta Pro Vranceanu, Asociatia ASDBC, Asociatia de Tineret ONESTIN,  Habitat for Humanity, Comanesti,  Asociatia Da mai Departe si bineinteles, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau. Noutatea absoluta in privinta organizatiilor participante a fost prezenta organizatiei britanice Flying Seagull Project, care deruleaza de mai multi ani activitati de voluntariat pentru copiii saraci din judetul Bacau.

Scopul intregii actiuni a fost mediatizarea conceptului de voluntariat in cadrul comunitatii, atragerea atentiei opiniei publice asupra acestui ,,fenomen” si nu in ultimul rand motivarea voluntarilor actuali pentru activitatile din anii urmatori. Sponsorul oficial al Galei a fost, pentru al cincilea an, Fundatia Vodafone Romania reprezentata la eveniment de domnul Florian Georgescu, Director Regional Consumer Market la Vodafone. In sala au mai fost prezenti si au transmis un mesaj de multumire voluntarilor laureati domnul Dragos Benea, Presedinte al Consiliului Judetean Bacau, domnul Sorin Brasoveanu, Director General DGASPC Bacau, domnul Cosmin Necula, deputat, profesori, reprezentanti ai mediului de afaceri si corespondenti mass-media.

Seara a fost marcata intr-un mod inedit de momentele artistice prezentate de tinerii calificati in finala concursului Liceeni au talent. Reprezentatii de muzica si dans din cele mai diverse genuri, beatbox si chiar un monolog  au incantat spectatorii si au fost analizate riguros de un juriu independent. Spectacolul a fost completat si de cateva melodii interpretate de Irina Horvat, castigatoarea primei editii a concursului Liceenii au talent, care a facut dovada unei voci remarcabile.

Cel mai asteptat moment al serii a fost, ca in fiecare an, decernarea marilor premii ale Galei: Voluntarul anului 2013 in judetul Bacau, Proiectul de voluntariat al anului 2013 in judetul Bacau, Cel mai bun proiect de voluntariat al unui colegiu si Cel mai bun proiect de voluntariat al unei firme. Pentru aceste premii au fost inscrise un numar record de nominalizari: noua nominalizari la categoria Voluntarul anului si sase la categoria Proiectul de voluntariat al anului, trei la proiecte de voluntariat derulate de firme si doua la proiecte ale unor colegii. Juriul, format din Domnul Dragos Benea, presedinte CJ Bacau, Doamna Camelia Elena Rîncu, inspector pentru educatie permanenta si mentorat in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, George Sacaleanu blogger la Inima Bacaului, Doamna Anca Nastasa de la Federatia organizatiilor de voluntari Volum si Doamna Gabriela Achihai, presedinte FSC Bacau, a avut o misiune extrem de dificila, toate nominalizarile fiind interesante iar munca depusa de voluntari extraordinara. 

Castigatorii la fiecare categorie au fost:
• Roxana Sandu propusă de Centrul Daniel, Asociaţia „Oblio", Club Rotaract Bacău si Asociaţia Eminenta Pro Vrănceanu a fost declarata voluntarul anului in judetul Bacau;
• Proiectul anului a fost desemnat proiectul: De ce alegi Romania? al LEO Alpha „Young&Smart" Bacau;
• Cel mai bun proiect derulat de un colegiu a fost declarat proiectul: "De la suflet la suflet..." al Colegiului National Gheorghe Vranceanu
• Cel mai bun proiect de voluntariat al unei firme a fost desemnat proiectul: Puntea Prieteniei, desfasurat de voluntarii de la BRD GSG Bacau

La finalul evenimentului au fost anuntati si castigatorii concursului Liceenii au talent. Acestia au fost:
Locul I : Dimitriu Fabiana, de la Colegiul Ferdinand, interpretare ;
Locul II: Paval Andreea, de la Colegiul Vasile Alecsandri, interpretare;
Locul III: Aldea Irina, de la Colegiul Gheorghe Vranceanu, interpretare;
Deasemenea juriul a acordat un premiu de popularitate lui Sociu Catalin Petrut si partenerei sale care au incantat audienta cu o superba interpretare la chitara, nai si voce.
 
Ionut Chirita,
Coordonator fundraising & PR