Update: termenul limita pentru inscrierea la Bursele ARC pentru Jurnalism despre Filantropie a fost prelungit pana joi, 25 februarie. 

Trei echipe formate dintr-un reporter si un fotograf vor primi din partea ARC o bursa de cate 1.000 de euro si vor avea la dispozitie maximum sase luni ca sa spuna o poveste despre oameni care doneaza strategic pentru o cauza care ii misca – povesti personale care pot inspira si alti oameni sa se implice in comunitatea lor prin donatii directe.

Sa demitizeze notiunea de filantropie, dar si sa prezinte un comportament corect si o relatie sanatoasa, bazata pe incredere, intre donator si cauza lui. Mai exact, sa arate ca filantropia nu este intamplatoare si impulsiva, ci un mod responsabil si legitim de a schimba lumea.

Exemple de subiecte pe care ne-ar placea sa le sprijinim prin Bursa ARC pentru jurnalism despre filantropie: 
- cum cresti un copil pentru a fi generos/filantrop: povesti ale familiilor care isi incurajeaza copiii sa-si doneze cadourile unei cauze; povesti ale organizatiilor care ii invata pe copii si pe adolescenti sa stranga fonduri si sa doneze.
- cum se cultiva donatorii pe termen lung: povesti ale organizatiilor neguvernamentale care au construit relatii pe termen lung cu un grup de donatori recurenti sau un un donator constant.
- profiluri de donatori obisnuiti, oameni cu venituri medii, care doneaza lunar sau periodic catre cauze in care cred.
- povesti despre instrumente noi de fundraising care au inceput sa fie folosite in ultimii doi ani - precum cercuri de donatori, evenimente de familie (nuntile si zilele de nastere caritabile), peer-to-peer fundraising (strangerea de fonduri prin participarea la evenimente sportive populare, precum swimathon, maraton sau skyrun).
- profiluri de filantropi, oamenii care doneaza un procent semnificativ din venitul lor anual catre cauze civice, sociale si de mediu si care au impact major asupra cauzelor respective.
- profiluri de fundraiseri voluntari - oameni care isi conving prietenii si cunoscutii sa doneze bani pentru o cauza pe care o sprijina.
 
Termenul limita pentru inscriere este 20 ianuarie 2014. Pentru mai multe informatii, ne puteti scrie la adresa georgiana@arcromania.ro, persoana de contact Georgiana Ilie.
 
Stirea completa o puteti citi aici