Sâmbătă pe 5 septembrie 2020, la ora 9:00, buzoienii sunt invitați la Conacul Cândești pentru o zi de relaxare în aer liber și pentru o acțiune cu tehnici de căutare și salvare cu câini de intervenție și prim ajutor. Acțiunea este organizată de Asociația Search & Rescue Kara Dog și finanțată de Fundația Comunitară Buzău, prin Cercul de Donatori Buzău 2019 din București.
 
Asociația Search & Rescue Kara Dog invită buzoienii sâmbătă, pe 05 septembrie 2020, la ora 9:00, la Conacul Cândești, unde va desfășura activități în cadrul proiectulului "UNiversal Language", proiect ce are ca scop dezvoltarea aptitudinilor de supraviețuire și acordare de prim ajutor în situații de urgență și dezastre naturale. În plus, aceasta este o ocazie de a petrece timp în aer liber, pe domeniul Conacului Cândești din satul Cândești, comuna Vernești, cu familia și prietenii.
 
Locurile sunt limitate, accesul este gratuit și participarea se face doar pe bază de înscriere la adresele de email: karadog.rmsarat@yahoo.com sau contact@fcbz.ro, până la data de 03.09.2020. Mai multe detalii: Facebook Kara Dog Search & Rescue. Acțiunea are loc în aer liber, respectând normele în vigoare referitoare la distanțare socială. Participanții sunt îndemnați să aibă asupra lor materialele necesare de protecție (mască, dezinfectant).

Evenimentul de sâmbătă 5 septembrie 2020 de la Conacul Cândești este structurat pe 3 module de pregătire:
Modulul l - prezentare despre situații de urgență, prezentare a modului de lucru cu echipele chinotehnice, recomandări înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență, tehnici de comunicare cu echipele de salvatori.
 
Modulul ll - tehnici medicale și măsuri de prim ajutor - oferit în parteneriat cu asociația Crucea Roșie filiala Buzău.

Modulul lll - Simularea unui situații de urgență postcutremur cu necesitate de salvare a victimelor.
 
***
Asociația Search & Rescue Kara Dog
 
crește și lucrează cu câini special pregătiți pentru diferite activități precum căutare, salvare și protecție atât pentru persoane din domenii de lucru cât și pasionați sau stăpâni de câini care își doresc să cunoască mai multe sau să asigure o creștere corectă a câinelui personal atât din punct de vedere fizic cât și psihic.
 
Fundația Comunitară Buzău a finanțat proiectul UNiversal Language al Asociației Search & Rescue Kara Dog prin evenimentul de strângere de fonduri Cercul de Donatori Buzău 2019 organizat la București. Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-profit, un instrument al societății civile ce investește în dezvoltarea comunității buzoiene, folosind resurse locale.
 
Rolul Fundației Comunitare Buzău este să susțină ONG-urile și inițiativele civice din județul Buzău, să stimuleze implicarea civică și să coaguleze resursele de tot felul existente la nivelul județului pentru a construi împreună un Buzău mai bun. De asemenea, Fundația Comunitară Buzău oferă consiliere filantropică buzoienilor și companiilor din Buzău pentru a asigura un impact pozitiv real în societatea locală.