Buzoienii sunt invitați joi seară, 22 aprilie 2021, la ora 18:00, la a treia ediție a Cercului de Donatori Buzău, în varianta online, pe platforma Crowdcast. În cadrul acestui eveniment online de crowdfunding, se vor prezenta 3 proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna martie 2021. Buzoienii participanți vor putea să analizeze și să doneze online aceste trei proiecte cu tot felul de resurse: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații. 
 
Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul The Funding Network, susținut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.
 
În competiția online s-au înscris 6 proiecte iar în urma jurizării au fost selectate 3 proiecte care să participe la Cercul de Donatori Buzău. 

Cele trei proiecte, în ordine alfabetică, sunt:

# „Împreună pentru viitor!”, Asociația Părinților „Sprijiniți Scoala”: reabilitarea și amenajarea unei zone din curtea Școlii Gimnaziale G. E. Palade Buzău și transformarea acesteia într-o zonă cu mese dedicate șahului, dar și diferitelor ore de curs. Află mai multe și susține proiectul.

# “Mai curat, Râmnicu Sărat!”, Federația Organizațiilor Râmnicene de Tineret Educație ȘI Sport - F.O.R.T.E.S.: implementarea unui plan integrat de mediu, care să conducă la generarea unei strategii de mediu și a unui plan de măsuri de mediu pentru Râmnicu Sărat. Află mai multe și susține proiectul.
 
# “Școala de olărit de la Colți”, Asociația Aluniș Art Center: înființarea unui atelier de olărit în Colți, deschis ca spațiu de lucru artiștilor in regim de rezidenta si scoala. Aici vor avea loc cursuri, workshop-uri, ateliere de olarit vizitatorilor si copiilor. Află mai multe și susține proiectul.
 
În cadrul evenimentului online Cercul de Donatori Buzău ediția a III-a, din 22 aprilie 2021, fiecare reprezentant își prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor prezenți online, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține. De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând.
 
Donațiile se pot face înainte de eveniment, pe paginile online ale proiectelor, pe loc în cadrul evenimentului online dar și după eveniment, până pe 15 mai 2021. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.
 
Prezentatorul evenimentului este Claudiu Florea, pasionat de filantropie si voluntariat, fiind implicat activ in viața comunității prin intermediul Fundației Comunitare Iasi. Buzoienii care doresc să participe la Cercul de Donatori trebuie să se înscrie pe AICI.

***
Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte potențialul local și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii precum educație, sănătate și mediu înconjurător.